sex hikaye

Magyar Filmhét Párizsban

Játék- és rövidfilmek

2005. május 6. - filmhu
Magyar Filmhét Párizsban
A Festival.film.hu Magyar Filmhetet rendez a Párizsi Magyar Intézet támogatásával május 4-től 10-ig a párizsi Les 3 Luxembourg moziban. A fesztiválon az elmúlt másfél évtized magyar filmterméséből kilenc játékfilmet és kilenc rövidfilmet láthatnak a párizsi mozibarátok. A közönség nemcsak a mozgóképekből ismerheti meg hazánkat: a tombola szerencsés nyertese másodmagával tölthet el egy hétvégét Budapesten a Wizzair és a Danubius Hotel Gellért jóvoltából.

Mielőtt a Földközi-tenger partjára tenné át székhelyét a világ filmes elitje a Cannes-i Filmfesztivál idejére, a fények városában magyar filmválogatást láthat a tisztelt nagyérdemű. A Festival.film.hu a Párizsi Magyar Intézet támogatásával Magyar Filmhetet rendez a Les 3 Luxembourg moziban május 4. és 10. között. A filmhét alatt a moziban kiállítást is rendeznek Sovák Viktória fotóiból, melyet a Tündérdomb című film forgatása alatt készített. Mindegyik játékfilm előtt levetítenek egy rövidfilmet is.
 
A francia közönség szerdán Pálfi György: Hukkle című művét, csütörtökön Fehér György: Szenvedély c. munkáját láthatja. Pénteken Groó Diána: Csoda Krakkóban c. filmje után a közönség a fiatal magyar filmes generáció egyik képviselőjével, Simonyi Balázzsal is találkozhat. Szombaton Jancsó Miklós: Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten, valamint Hernádi Gábor: Valami Amerika, vasárnap pedig Török Ferenc: Moszkva tér, illetve Szász János: Witman fiúk című filmjeire kerül sor. Hétfőn Buzás Mihály: Kis utazás, Gödrös Frigyes: Glamour c. alkotásait mutatják be.

A filmfesztivál alkalmával tombolát is rendeznek, melynek főnyereménye - a Wizzair és a Danubius Hotel Gellért támogatásának köszönhetően - egy két főre szóló budapesti hétvége.


HELYSZÍN: LES 3 LUXEMBOURG MOZI, PÁRIZS, 67, RUE MONSIEUR LE PRINCE
INFORMÁCIÓ : WWW.FESTIVAL.FILM.HU



Címkék

hír



nka emblema 2012