sex hikaye

Magyar filmsikerek

Brüsszeltől Karlovy Vary-ig

2006. július 10. - filmhu
Magyar filmsikerek
Friss levegő és Taxidermia - Brüsszelben két magyar alkotás osztozott szombat este az Európai Filmek Fesztiváljának fődíján, az Írisz-díjon, ugyanezen az estén Karlovy Varyban a Fehér tenyér a zsűri elismerő oklevelét kapta meg - adta hírül a Magyar Filmunió.

Szombat este két jelentős nemzetközi filmfesztiválon is elismertek magyar filmművészeket:  Brüsszelben megosztva kapta az Európai Film Fesztiváljának fődíját, az Írisz-díjat a Friss levegő  és a Taxidermia, ugyanezen az estén a 41. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon a Fehér tenyér a zsűri elismerő oklevelét kapta meg.

Karlovy Varyban – Közép-Európa legrégebbi és máig egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján - Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című munkáját elismerő oklevéllel tüntette ki az „East of the West” (A Nyugat Keletje) szekció zsűrije. Európa egyik legnépszerűbb filmfesztiváljára Magyarországról három Cannes-t megjárt alkotás érkezett idén. A fesztivál napilapja „Friss levegő a magyar filmművészetben” címmel szentelt egy egész oldalt a magyar alkotóknak.

Az Európai Unió fővárosában, Brüsszelben is díjátadót tartottak szombat este, és két Magyarországról érkezett rendezőt szólíottak a színpadra, amikor a fődíj került sorra.
Az ifjú európai tehetségek bemutatására megrendezett brüsszeli filmünnep fődíján, az Írisz-díjon két magyar film osztozott idén: Kocsis Ágnes Friss levegő és Pálfi György Taxidermia című filmjének ítélte a nemzetközi zsűri az értékes fődíjat. A brüsszeli versenyen 14 alkotás szállt ringbe idén, a díjak sorsáról Jeanne Labrune francia rendező, Fabrice du Welz és Fien Troch belga rendezők, Lisa Werlinder svéd színésznő és Elisabetta Rocchetti olasz színésznő döntöttek.
A díjat személyesen vette át Kocsi Ágnes és Pálfi György Brüsszelben.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012