sex hikaye

Magyar filmterv a Cinelink-en

Krigler Gábor Szarajevóban

2006. május 15. - filmhu
Magyar filmterv a Cinelink-en
Első alkalommal választottak be hazai filmtervet a Szarajevó Film Fesztivál keretei közt zajló Cinelink forgatókönyvíró műhelyre, ahova idén már Magyarországról is lehetett pályázni. Magyar részről a Filmhu Forgatókönyvíró Iskolában is tanító Krigler Gábor "Hátha ez a nap az utolsó" című forgatókönyvét választotta ki a nemzetközi zsűri.

A két forgatókönyvíró workshopból, majd a filmfesztivál ideje alatt megszervezésre kerülő ko-produceri találkozókból álló sorozaton 2006-ban tizenegy projekt vesz részt a régió országaiból. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Sarajevo-i Film Fesztivál keretei közt zajló Cinelink forgatókönyvíró műhelyre kilenc ország válogattak be.

Magyar részről a Filmhu Forgatókönyvíró Iskolában is tanító Krigler Gábor "Hátha ez a nap az utolsó" című forgatókönyvét választotta ki a nemzetközi zsűri. Az előkészítés alatt álló játékfilm rendezője az elsőfilmes Sebő Ferenc, producerei Havas Miklós és Darvas Csanád, társproducere Petrányi Viktória. A film tervezett bemutatója 2008.

Az elmúlt három évben a CineLink segítségével valósultak meg olyan filmek, mint a Tribeca Fesztiválon nagy sikerrel szereplő Nedžad Begović Totally Personal című filmje, vagy a Berlinben is szereplő Tudor Giurgiu Love Sick című munkája. A tavalyi év projektjei közül négyet éppen most forgatnak, a CineLink által segített forgatókönyveknek a jövőben is nagy szerep jut.

A Projektfejlesztő Workshopok 2006 májusában és júniusában kerülnek megrendezésre két fordulóban. A munka során főleg a gyártási lehetőségekre, és a script fejlesztésére fognak koncentrálni, hogy a filmkészítők a lehető legtöbbet hozzák ki az ötleteikből, és a lehető legjobban prezentálják a későbbi partnereknek. A forgatókönyvek értékesítésére szolgáló CineLink Market a Sarajevo-i Film Fesztivál utolsó három napján, augusztusban kerül megrendezésre.

A CineLink 2006 programok részt vevő alkotók:

Alive (Artan Minarolli, Albánia)
Circus Fantastikus (Janez Burger, Szlovénia) 
From Belgrade With Love (Bojan Vuletić, Szerbia-Montenegro)
Krapetz, (Kiril Stankov, Bulgária)
Lara, (Blaž Kutin, Szlovénia) 
Like There's No Tomorrow, (Gabor Krigler, r: Ferenc Sebo, Magyarország)
The Blacks, (Goran Dević & Zvonimir Jurić, Horvátország)
The Day When the Winter Began, (Nedžad Begović, Bosznia Herzegovina)
A Heart Shaped Balloon, (Bogdan Mustata, r: Catalin Mitulescu, Románia)
The War is Over, (Mitko Panov, Macedónia)
The Woman Without a Body, (Mate Matišić, r: Vinko Brešan, Horvátország)



Címkék

hír


(4) 
Hozzászólások
4-2  /  4
2006. május 18. csütörtök, 19:26#4| [tsg]
csatlakozom: gratulálok! :)
2006. május 16. kedd, 22:29#3| kriglergábor
Ahogy nagyon szemüvegesen és homályos tekintettel mondani szokták: nem hiszek a műfajokban... Khm, szóval műfajt nem tudok mondani, sztori meg épp a szarajevói szkriptdoktoring miatt épp erősen alakul, de jó lesz. :))
 
Előzmény: f.r.a.n.k. #1
 
2006. május 16. kedd, 11:57#2| f.r.a.n.k.
a fesztivál linkje:
http://www.sff.ba

nka emblema 2012