sex hikaye

Magyar függetlenfilm a mozikban

Jön a Szűzijáték

2006. október 31. - filmhu
1-1  /  3
Magyar függetlenfilm a mozikban
Százötvenezer forintból készült, DV-re és megnyerte az Országos Ifjúsági- és Diákfilmszemlét 2006-ban. Kovács István Szűzijáték című filmje november 9-től a magyar mozikban.

Adott két fiatal (mivel konszolidált filmrõl van szó, egy fiú és egy lány), akik el akarják veszíteni a szüzességüket. Láttunk már ilyet – a kor szellemiségétõl felhevült, néha igen kommunikatív férfiassággal rendelkezõ suhancokat –, de mi van, ha hõseink már javában száguldoznak a 30 felé, amikor végre észreveszik, hogy a szõke hercegek és hercegnõk vagy eltévedtek, vagy kidöglött alóluk a fehér ló….

A film plakátja
Annából elõbújik a nõ, és sikerül rávennie az álomszuszék Egont, hogy belekezdjenek egy versenybe. Az élet-halál küzdelem célja egy igazi társ megtalálása. A vadászmezõk azonban ismeretlenek számukra, így abszurdabbnál abszurdabb és módfelett komikus helyzetekbe keverednek. A Szűzűzõ Kft. irodájában szembesülnek elfojtott ösztöneikkel és egy félőrült pszichológus misztikus módszereivel. De mit is veszíthetnének…. ?
 
„A Szűzijáték a szüzesség elveszítésének kínos és végletesen elbaltázott szertartását mutatja be Woody Allen-es iróniával, mű-macsóval, igazi bénával, és hihető, reális prédacsajszikákkal. Ettõl kezdve – bár a filmbéli helyzetek sokszor abszurdak – mégis átélhetőek és így izzasztóak:…” (Schneider Péter)

A közel másfélórás filmet 150 ezer forintos költségvetéssel, 2006-ban DV-re forgatták. A főbb szerepeket Roszik Gergely, Kenéz Anikó, Dióssi Gábor, Straub Péter és Fűle Zoltán alakítják, de feltűnik mellettük Scherer Péter, Hajós András és Antal Imre is. A Szűzijáték elnyerte a A 13. Országos Ifjúsági- és Diákfilmszemle fődíját.

A filmet november 9-tól játsszák az alábbi mozik:

- Tabán mozi
- Toldi mozi
- Bem mozi
- Európa mozi
- P’Art mozi (Szentendre)
- Hrabal mozi (Győr)
- Szimpla Kertmozi



Címkék

hír


1-1  /  3

nka emblema 2012