sex hikaye

Magyar producerek - kanadai filmek 

Hamori és Hegyes összeáll

2003. július 30. - filmhu
Samuel L. Jackson főszerepe garantáltAndras Hamori, azaz Hámori András, magyar származású producer Los Angeles-i produkciós cége a H20 Motion Pictures 50 millió dolláros, 5 filmre szóló nemzetközi koprodukciós megállapodást kötött a szintén magyaros csengésű Steven Hegyes vezette Vancouver-i illetőségű Brightlight Pictures-szel. A filmek a következő 3 év során készülnek el.
A leginkább kanadai filmekkel foglalkozó Hamori többek között David Cronemberg eXistenZ és Karambol című filmjeit produkálta, valamint Atom Egoyan 1997-es mesterművét, az Eljövendő szép napok-at, de ő pénzelte Enyedi Ildikó Bűvös vadász, és Szabó István A napfény íze című alkotásait is. Producerként legújabb munkái között a Morvern Callar és az idén Karlovy Varyban szereplő Owning Mahony található.
 
A megállapodás tartalmaz egy Samuel L. Jackson főszerepet és egy White Clouds néven futó, régóta érlelődő produkciót, Dennis Potter brit dármaíró legújabb forgatókönyvéből, mely a BBC-től először az Alliance Atlantishoz került, majd Hamorihoz, aki úgy tűnik valóban filmet csinál belőle.

Az tervezett produkciók a következők:

- Peachland, a montreali Kate Schlemmer könyve alapján, várhatóan 2003 telén forogna, Maria Ripoll (Tortilla Soup) rendezésében. A kanadai forgalmazó a ThinkFilm lesz.

- People Who Knock, Lynne Stopkewich rendezésében. Patricia Highsmith People Who Knock On The Door című regényét Doug Taylor adaptálta. A filmet 2004 tavaszán forgatnák és koprodukciós partnerként társulna az Alliance Atlantis és a BBC Films is.

- Running Wild, J.G. Ballard regényét David Leland adaptálta, a főszereplő Samuel L. Jackson. Leland és Jackson már dolgozott Hamorival a Formula 51. című H20 produkcióban is. A filmben Jackson egy törvényszéki pszichiátert alakít majd, aki egy távoli csendes-óceáni szigeten próbál leleplezni egy csalót. A jogtulajdonos Alliance Atlantis ebben a filmben is koprodukciós partnerként lép fel, a forgatást 2004 tavaszára tervezik.

- White Clouds, kanadai-olasz koprodukció, 2004 folyamán forgatják Olaszországban. Tim Parks Cara Massimina című regényén alapuló fekete komédia eredetileg a BBC Films tulajdonában volt, akik már a főszereplőt is megjelölték Jude Law személyében.

- With Prejudice, a New Yorker magazin hasábjain Tad Friend tollából megjelent cikkből Michael Stokes írt könyvet. A történet két megszállottról szól, akik egy olyan bűntényt szeretnének felderíteni, ami nem is biztos, hogy megtörtént. A film 2004 őszén forogna Vancouverben, a nemzetközi jogokat pedig várhatóan a Pathe kaparintja meg.

A Steven Hegyes és Shawn Williamson vezette Brightlight, egyike a legaktívabb kanadai produkciós cégeknek, mely független filmekre és más produkciók kiszolgálására specializálódott. A cég többek között az Elijah Wood főszereplésével készült Try Seventeen-t jegyzi valamint Bruce Sweeney Last Wedding című alkotását, jelenleg pedig az Alone In The Dark nevű számítógépes játék filmváltozatán dolgzik.

Címkék

hír



nka emblema 2012