sex hikaye

Magyar siker Oberhausen-ben

Magyarósi Éva díja

2006. május 24. - filmhu
Magyar siker Oberhausen-ben
Az Oberhausen-i Rövidfilmfesztivál programjában szereplő Magyarósi Éva diplomafilmje, a Hanne nyerte a Nemzetközi Filmfesztivál 500 euró értékű díját. Az öt és fél perces kollázsfilm Magyarósi egy novellája alapján készült.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Az Oberhausen-i fesztivál indoklása szerint „a két férfi között őrlődésről szóló személyes élményen alapuló történetben a rendező szédítő vizuális világot hoz létre. A szándékoltan giccses képek felszíne alatt megbújik a tragédia: ha nem tarthatok meg egy férfit, muszáj elpusztítanom, felfalnom őt.”

A Hanne alapjául szolgáló történetet is Magyarósi jegyzi. A novella 2005-ben a Fiatal Írók Szövetségének irodalmi pályázatán próza kategóriában harmadik helyezést ért el, és megjelent a Prae irodalmi folyóiratban is.

Ha nem tarthatok meg egy férfit, muszáj elpusztítanom, felfalnom őt.

Az oberhausen-i babérok előtt a Hanne már az Iparművészeti Egyetem rektori kitüntetésében is részesült. A fesztiválkarriernek a Cottbus-i Fesztivál volt az első állomása, azóta pedig meghívást nyert a Detmold-i Rövidfilmfesztiválra Németországba és a Bulgária Nemzetközi Rövidfilmfesztiváljára is.

A Hanne fényképezéséért Csáki László felelt, a filmben pedig feltűnik Lidija Skenderovic és Magyarósi Éva mellett Szilágyi Kornél is. A Hanne zenéjét Arvo Part Spiegel im Spiegel dallamainak a felhasználásával készítették. A produkció készítésében szerepet vállalt a NKA és a NKÖM.

A Magyar Iparművészeti Egyetem animáció szakán Szirtes János osztályában tanuló Magyarósi Éva 2005-ben diplomázott, ekkor készítette Hanne című diplomafilmjét. Az ifjú rendezőnő mögött több kisfilm is áll, rendezett  már társadalmi célú hirdetést (Bargovánballada, 2003), bábanimációt (Szerelemhús, 2004), reklámot (Logo, 2004) és videóklipet (Budapest Aerobic, 2005) is. Díszlettervezőként filmekben, színházi rendezésekben, és performanszokban közreműködött.

A filmet az alábbi linkre kattintva lehet megtekinteni:
http://www.relax.solid.hu/valentina11/hanne_felirattal-MPEG-1%20Web.MPG



Címkék

hír



nka emblema 2012