sex hikaye

Már a Filmhéten is kavargatják a Fekete levest

Novák Erik filmjét csütörtökön és vasárnap vetítik

2014. október 15. - filmhu
Már a Filmhéten is kavargatják a Fekete levest

Ha van film, ami szerelemből készült, akkor a Fekete leves nyilván ilyen - írtuk a bemutató után Novák Erik akció-vígjátékáról. Ha valaki lemaradt volna róla, a Magyar Filmhéten pótolhatja.

A sokmilliós pókeradósságba keveredett DJ tippet kap, hogy mászhat ki a zűrből: "csak" egy páncélautót kell megszerezni. Az akcióhoz az éppen diliházban pihenő haverját és annak ápolt barátait szervezi be. A bolondkommandó meglepő profizmussal csinálja meg a nagy balhét. A 300 milliós zsákmány örömére óriási bulit rendeznek. Csajok, drog, rock and roll, mostantól övék a világ! De jön a fekete leves, kiderül, komoly gondban vannak. A maffia rettegett főnökét rabolták ki, aki nem a rendőrségre szokott rohangálni, ha bántják. Most is saját hatáskörben indít bosszúhadjáratot.

A Fekete levesben a színészeken kívül számos, a kulturális közéletben jól ismert személyiség is szerepel. "Meglepően jó volt (...) Perjés Zoltán a kisstílű, de nagylábon élő kokós DJ szerepében, aki úgy szakítja le a nagy lét, hogy lényegében a kisujját sem mozdítja érte. Az igazán nagy meglepetés pedig Vágvölgyi B. András volt a brutális, mindenkin átgázoló helyi maffiafőnök szerepében. Egy mosolygó, enyhén modoros gyilkos, akinek a politikai nagykutyától a legutolsó dílerig zsebében van mindenki. Nem akarnál találkozni vele" - írtuk a filmről a bemutató után.

 

Nézz bele a filmbe!

A rendezővel, Novák Erikkel interjúztunk is, aki egyedi munkamódszeréről a következőket mesélte:

"Klasszikus formájú, tehát dialógra lebontott forgatókönyve nem volt, de történetre jelenetsor készült, és azt nagyon pontosan be is tartottuk. Az improvizációnak keretet szabott az, hogy tudtuk, honnan hova kell eljutnunk egy jeleneten belül, illetve időrendben forgattunk, ami szintén nem szokás. Már a Zuhanórepülést is szerettem volna teljesen időrendben forgatni, de az szervezéstechnikailag és a költségvetés szempontjából megoldhatatlan lett volna. Egy ilyen munkafolyamatban a színészeknek tényleg abból kell dolgozniuk, ami a karakterükkel megtörtént korábban. Mivel a filmbeli karakterek nagy részben a szereplők valódi alapkarakterére épülnek, a belső folyamatokat időrendben is a történések alakították."

A Fekete levest október 16-án és október 19-én vetítik a Filmhéten. A filmre a jegyek egységes 610 forintos áron válthatók.

A teljes csütörtöki programért kattints ide!






nka emblema 2012