sex hikaye

Másodszorra nyert különdíjat a Csocsó 

Mosolygó filmek fesztiválja

2003. szeptember 23. - filmhu
Különdíjával tüntette ki a zsűri Koltai Róbert Csocsó, avagy éljen május elseje című filmjét a csehországi Mladá Boleslavban megrendezett „Mosolygó Filmek Fesztivál”-ján, adta hírül a Filmunió. A csehországi Mladá Boleslavban idén elsőízben rendeztek játékfilmversenyt, melyet a „mosolygó filmeknek” szenteltek. Szeptember 20-én, a fesztivál ünnepélyes díjátadásán Koltai Róbert, a film rendezője személyesen vette át a különdíjat.
A versenyre kelő külföldi komédiák között több nagy nemzetközi karriert befutó filmmel találkozhatott a közönség. Koltai filmje együtt versenyzett többek között Michel Munz és Gerard Bitton La cout de la vie című filmjével mely Franciaországban közönségsiker volt, valamint a nálunk is nagy sikert arató Johnny English című filmmel.

A 2003-as év legígéretesebb német vígjátéka is a versenyfilmek között volt. A Good by Lenin! című komédia a fesztivál fődíját nyerte el. Wolfgang Becker Berlinben játszódó vígjátékát november 6-án mutatja be a Budapest Film a hazai közönségnek.

Koltai filmjével már találkozhatott a külföldi közönség a Zlíni Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Filmfesztiválon, ahol a szintén a zsűri különdíját nyerte el a "Visegrádi országok filmjei" szekcióban.

Címkék

hír



nka emblema 2012