sex hikaye

Még lehet nevezni a Cinema Totalra!

Collegium Hungaricum Berlin

2008. december 11. - filmhu
Még lehet nevezni a Cinema Totalra!
A Cinema Total Second Edition rendezvénysorozat 2009-ben a Collegium Hungaricum Berlint „Magyar Filmes Házzá” (Filmhaus Ungarn) alakítja a 59. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) idejére, otthont adva a fesztivállal kapcsolatos rendezvényeknek, kiállításoknak, fogadásoknak, speciális vetítéseknek, workshopoknak, szakmai bemutatóknak és kerekasztal-beszélgetéseknek, német-magyar és nemzetközi filmes szakmai találkozóknak.

A rendezvény fókuszában a Német-Magyar Filmegyezmény áll, melyet 2008. február 20-án írt alá a két ország kormánya. Az egyezmény jelentősége az, hogy hozzájáruljon a kultúrák kölcsönösen jobb megértéséhez, ösztönözze a filmek cseréjét a két ország között, valamint növelje a gyártási költségvetések keretét a német és magyar filmgyártás számára, ami ezáltal nemzetközileg is még versenyképesebbé válhat.

A februári, berlini rendezvénysorozat célja tudatni az egyezmény nyújtotta lehetőségeket a német és magyar filmipar szereplőivel, tájékoztatni a Magyar Filmtörvényről az európai producereket a 20%-os adókedvezmény működésével kapcsolatban, valamint szakmai programokon keresztül teret és alkalmat biztosítani számukra kapcsolatok kialakítására, közös projektek létrehozására.

A Berlinale ideje alatt a szervezők olyan közeget kívánnak teremteni a Házban, amely nemzetközi lehetőségekhez juttatja a magyar filmes ipar szolgáltatóit (filmstúdiók, gyártó -és fogalmazó cégek, utómunka stúdiók, computer-animációs cégek), valamint a kreatív alkotókat (operatőrök, zeneszerzők, díszlettervezők, stb), akik iránt egyre erősödő európai érdeklődés érezhető.

A CHB Berlin szívében elhelyezkedő épülete egy rövid sétányira helyezkedik el egyébként a Berlinale 2009-ben új fesztiválhelyszíneként résztvevő Friedrichstadt Palast-tól. A CHB és a Berlinale központja között állandó shuttle-bus szolgáltatást ajánlanak a rendezvény alatt.


Program

A nyitóest fénypontja Peter Greenaway VJ-szettje lesz, amelyet a ház óriáskivetítőjének segítségével a Ház előtt felállított fűtött sátrakból és a ház belső nagyterméből egyaránt élvezhet a berlini közönség. Peter Greenaway a magyar Yonderboi-t kérte fel együttműködésre erre az estére, így a videóinstallációk világhírű művészét ő fogja zeneileg kiegészíteni.

A Ház különleges adottságait kihasználva állandó speciális vetítés-sorozat „tapétázza” ki a falakat, ahol a magyar film 100 éves történetéből válogattak filmrészleteket. A CHB „Film Café” kávézójában „Dating and Pitching” címszó alatt a Berlinale filmes világa számára biztos találkozási pontot kínálnak, ahol a délutáni jazz - és könnyűzenei koncertek kellemesen fellazítják a szakmai napokat.

A záróest fellépőjeként Hanna Schygullát igyekeznek megnyerni, hogy sanzonestjével zárja a Cinema Total-t. 


Jelentkezés

A február 6-i megnyitó és a 13-i záróesemény közötti hat szakmai napon lehetőséget kínálnak szakmai cégek bemutatkozására előadások, fórumbeszélgetések és vetítések formájában.

Várják úgy a filmstúdiók és filmgyártó cégek, mint a kreatív alkotókat képviselő egyesületek, szövetségek, filmes intézmények, laborok és egyéb filmszolgáltatást nyújtó cégek jelentkezését. Továbbá filmfesztiválok és filmes műhelyek jelenlétére is számítanak.

Német részről már biztos közreműködést és részvételt ígért a rendezvény partnereiként a Cottbus-i Nemzetközi Filmfesztivál és az Emergeandsee Fesztivál.

Jelentkezni 2009. január 9-ig lehet elektronikus formában.

A jelentkezési lapot kitöltve kérik a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre elküldeni.

A szakmai rendezvény alatt minden esemény angol nyelven zajlik.


Részvétel

A részvételi díj tartalmazza a szakmai cég bemutatkozási lehetőségét, promóciós anyagok terjesztését a helyszínen, technikai felszerelés használatát (vetítővászon, projektor, fénymásolás, internethasználat, nyomtatás, stb).

Egyéb kedvezmények és részvételi lehetőség a résztvevő intézmények/cégek számára:
- kedvezményes étel- és italfogyasztás: a CHB filmes kávézójában
- kedvezményes szállás: NH Friedrichstraße, a Cinema Total partnerhotelében, ami a rendezvény helyszínétől 5 percre található.
- részvétel a nyitó – és záróeseményt követő szakmai fogadáson
- ingyenes shuttle-bus szolgáltatás a Berlinale központja és a CHB között

Részvételi díj szakmai intézmények/cégek számára: 350 euró

Külön kérésre saját bemutatkozási ötletet szívesen fogadnak prezentációk, kerekasztal-beszélgetések, előadások, vetítések formájában. Ezt előzetesen fel kell tüntetni a jelentkezési lapon és előre egyeztetni.  


További információ
Sóti Thea
Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstraße 12 | D-10117 Berlin-Mitte
Telefon: +49.30.212.340.481
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.hungaricum.de



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012