sex hikaye

Meghalt Bubik István színész

46 éves volt

2004. november 29. - filmhu
Meghalt Bubik István színész
Tegnap reggel autóbaleset következtében elhunyt Bubik István színművész. A színész egy szolnoki színházi bemutatóról tartott Budapest felé, amikor Volkswagen Bogárjával frontálisan ütközött egy másik autóval Cegléd közelében, a 4-es főúton. A 46 éves Bubik a helyszínen életét vesztette.

A rendőrségi jelentés szerint a színész nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezetett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a szerencsétlenség bekövetkezett. A másik autóban két személy ült, akik könnyebben megsérültek. Bubik István egyedül utazott, biztonsági öve nem volt bekötve.
 
Bubik István 1958. május 19-én született. 1981-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmmművészeti Főiskolán és a Nemzeti Színházban kezdett játszani. Később külföldön próbált szerencsét, majd hazatérve a Művész Színház, a Thália Színház tagja volt, 2000 óta pedig az Új Színházban alakított emlékezetes szerepeket.

1985-ben Jászai Mari-díjat kapott, majd Rajz János-díjjal és Farkas-Ratkó díjjal tüntették ki, valamint megszerezte az Országos Színház Találkozó legjobb férfi alakítás díját is. 1988-ban Magyar Művészetért Díjjal jutalmazták, 2000-ben érdemes művész lett.

Ismert hősszerepekben és rockoperák főszerepeiben találkozhattunk vele a legtöbbet. Az Új Színház honlapja szerint érzelmeken alapuló, aktív, robbanékony játékstílus jellemezte alakításait.

Fontosabb szerepei: Madách: Az ember tragédiája (Ádám); Vörösmarty: Csongor és Tünde (Csongor), Shakespeare: Romeo és Júlia (Mercutio); A vihar (Caliban); Katona: Bánk bán (Bánk), Moliére: Tartuffe (Tartuffe); Szörényi-Bródy: István, a király (István); Brecht: A kaukázusi krétakör (énekes); Koldusopera (Bicska Maxi); Gallai-Fábri: Kolumbusz (Kolumbusz Kristóf);  Beckett: Godot-ra várva (Pozzo); Goldoni: A hazug (Arlecchino); Pozsgai-Swift: Gulliver Liliputban (Gulliver); Kaufman- Steinbeck: Egerek és emberek (Lennie); Kodály: Háry János (Háry János)

Fontosabb szerepei az Új Színházban: Goldoni: Chioggiai csetepaté (Beppe); Cervantes: Szószátyárok (Sarmiento, Csendbiztos, Sekrestyés); Büchner: Woyczek (Őrnagy); Goethe: Stella (Fernando); Shakespeare: Othello (Jago); Csiky Gergely: Ingyenélők (Timót Pál); Szomory: Hermelin (Háziúr); Gorkij: Éjjeli menedékhely (Klescs); Bulgakov: Álszentek összeesküvése (D’ Orsigni márki); Kapecz – Pataki – Selmeczi: Vedd könnyen, szivi! (Rudi Storm)

Ugyancsak gyakran feltűnt a filmvásznon és a tévé képernyőjén is: többek között a '83-as Vérszerződésben, Déry Tibor írásából készült Az óriásban (1984), Zsombolyai János filmjében (A halálraítélt, 1989), 2001-ben a Kanyaron túl című filmben, legutóbb pedig Szabó László Az ember, aki nappal aludt című munkájában láthattuk.

A színészzenekar dobosa volt, a színészválogatott tagjaként pedig kosárlabdázott, futballozott és öttusázott. Az Új Színházban novembertől önálló estje volt. A színház saját halottjának tekinti a művészt.






nka emblema 2012