sex hikaye

Megkezdődött a SZFE könyvtárának fejlesztése

Online katalógus bővítése, új munkaállomások

2011. február 9. - filmhu
Megkezdődött a SZFE könyvtárának fejlesztése

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) több mint 24 millió forintos pályázatot nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség TÁMOP pályázatán. Bővítik az online katalógust, illetve új számítógépes munkaállomásokat alakítanak ki - adta hírül a Kultúra.hu.

 

A fejlesztésnek köszönhetően az online katalógust (ahol már most is elérhető a teljes hangzóanyag és a könyvállomány 40 százaléka) további 20000 rekorddal bővítik. A könyvtár használóinak és dolgozóiknak új számítógépes olvasói és munkaállomásokat alakítanak ki. Az új négynyelvű, akadálymentes felülettel ellátott honlap elindításával bárki számára, bármikor elérhetővé válik a könyvtár színház-, zene- és filmművészeti témájú állománya: közel 40000 szakkönyv (dráma, szövegkönyv, elméleti írás, doktori dolgozat, diplomamunka), kuriózumok (régi és első kiadású könyvek, dedikált és kézzel írott művek, évkönyvek), 9000 kotta és közel 4000 hanganyag és mozgókép (vizsgaelőadások és -filmek). Az online katalógus bővítése elsősorban a távoktatásban részt vevők, a vidéken élők, a színházi és filmes szakmában vagy médiában dolgozó művészek, kutatók, kritikusok és újságírók munkájához nyújthat majd hatékony segítséget.

A könyvtárban évente közel húszezer dokumentumot kérnek ki az olvasók, de a fejlesztés új könyvtárhasználói csoportok bevonására is kiterjed. A szolgáltatások népszerűsítését tájékoztató kiadvány és projektnyitó rendezvény segíti majd.

Különösen fontos cél, hogy elsősorban a középiskolás korosztály számára – kifejezetten az induló szakokkal/szakirányokkal összhangban – létrehozzanak olyan tematikus címlistákat, szakirodalmi adatbázisokat, amelyek a sajátos követelményű egyetemi felvételikre való felkészülést segítik majd. A gyakorlati tanácsokat is tartalmazó, honlapról elérhető segédanyagokat középiskolás diákokkal és az egyetem hallgatóival közösen állítják össze, majd nyilvános rendezvényen mutatják be az érdeklődőknek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, amelyben a Színház- és Filmművészeti Egyetem partnerei az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, amellyel gyűjtőköri együttműködést alakít ki az egyetem, valamint a Vörösmarty Gimnázium drámatagozata és diákjai. Az egyéves projekt zárása 2011. december 31-én lesz.



Címkék

hír , SZFE , könyvtár , oktatás



nka emblema 2012