sex hikaye

Megszületett a 8. BuSho versenyprogramja

2012. június 21. - filmhu
Megszületett a 8. BuSho versenyprogramja

Az öttagú előzsűri kéthónapos munkájának eredményeképpen 86 rövidfilm jutott a szeptember 4-9. között megrendezésre kerülő 8. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramjába, kategóriánkénti bontásban 12 kísérleti film, 20 animáció és 54 fikciós alkotás! 8 magyar, többek között Till Attila, Szomjas György vagy Schwechtje Mihály alkotásai veszik fel a kesztyűt – avagy a kamerát – a világ minden tájáról érkezett rövidekkel.

 

Az áprilisi határidőre érkezett megdöbbentő mennyiségű rövidfilm sarokszámai a következők voltak: 1844 nevezés 80 országból, amelynek nagyjából kétharmada, 1251 fikciós film, a fennmaradó egyharmadot pedig 271 animációs és 324 kísérleti rövidfilm alkotja. A nemzetek közötti rangsorban a Withoutabox Online Platform csatlakozása óta nem meglepő módon újra az USA lett az első, megelőzve az Egyesült Királyságot és persze a Németek sem adják alább a korábbi évekhez képest! Meglepően sok nevezés érkezett ezúttal Kanadából és Ausztráliából, India és a Lengyelek pedig hajszállal megelőzték a hazai pálya előnyét élvező Magyarokat, akik ezzel épp befértek a „kezdő tizenegybe”.

Az adminisztrációt követő, közel 2 hónapos megfeszített munka eredményeképpen befejezte munkáját a 2012-es előzsűri, amelynek tagjai voltak: Dér Asia, Orosz Annaida, Mag István, Rimóczi László és Patrovits Tamás. A több, mint 400 órányi filmanyag hatalmas kihívást jelentett a szelektálóknak, a legnagyobb fejtörést pedig a végleges versenyprogram meghatározása jelentette, mert ebből a mennyiségből 2 programot lehetett volna összeállítani! Ez pedig annyit jelent, hogy az úgynevezett információs/panoráma programban rengeteg kiváló alkotás szerepel majd, de sajnos az időkorlátok miatt nem kerülhet több film a versenybe!

Egyenlőre fogadjátok szeretettel a 2012-es versenyfilmek listáját, a panoráma vetítések programját is hamarosan közzéteszik majd a BuSHO oldalán, valamint a szokásos tematikus blokkok, fesztivál bemutatók és válogatások felsorolását. A programban szereplő alkotókkal a szervezők hamarosan felveszik a kapcsolatot a vetítési kópiák és az akkreditáció ügyében, hogy aztán szeptember első hetében immáron nyolcadszor kérhessen magának mindenki egy rövidet!



Címkék

hír , busho , fesztivál , kisfilm



nka emblema 2012