sex hikaye

Megvan az Alter-Native mezőnye

71 film versenyben

2006. október 5. - filmhu
Megvan az Alter-Native mezőnye
Minden eddiginél nehezebb feladata volt idén a marosvásárhelyi Alter-Native nemzetközi rövidfilm-fesztivál előzsűrijének: 45 országból összesen 581 alkotás érkezett a szervező Maros megyei MADISZ címére. A 14. Alter-Native nemzetközi rövidfilm-fesztivált november 8. és 12.között szervezi a Maros megyei Madisz. A rendezvény vendége idén Hollandia lesz.
 
 
 
 

Idén a legtöbb filmet, 94-et Hollandiából kapták a szervezők. Magyarország második 78-cal, Anglia 38 pályamunkával harmadik, Romániából pedig 35 jelentkezést iktattak, és további 10 magyar-román koprodukciót is végignézett az elmúlt hét második felében az előzsűri. Bár a nevezések számát tekintve Magyarország elveszítette az évek óta őrzött első helyet, a versenybe válogatott filmek tekintetében viszont a 11 beválogatott filmmel holtversenyben Hollandiával továbbra is első. 

Az előzsűri tagjai: Durst György filmproducer Magyarországról, Gáspárik Attila színművész, Kónya Klára, a Filmtett című szaklap szerkesztője, Ungvári Zrínyi Imre egyetemi előadótanár, Schneider Tibor, a Román Televízió operatőre és Victor Velculescu egyetemi előadótanár.

A beválogatott magyar filmek listája:

1 nap szabadság Igor Lazin
Mixup Csekk István
Határvidék Király Tamás
Before Dawn Kenyeres Bálint
Ballada  Iványi Marcell
Kivégzés Buvári Tamás
Tóbi Köves Károly Krisztián
Hey, S.O.S. Cakó Ferenc
Buszmegálló Lars Henze
Előbb-utóbb Madarász István
Egerszalók  Csáki László, Pálfi Szabolcs



Címkék

hír



nka emblema 2012