sex hikaye

Megvan Fenyő Miklós!

Júliusban indul a forgatás

2008. június 12. - filmhu
Megvan Fenyő Miklós!
A film forgatása előtt nagyszabású casting keretében keresték a tehetséges, fiatal főszereplőket és a többi énekes-táncos, prózai szereplőket. Mintegy 1000 jelentkező közül választották ki végül az ifjú Fenyő Miklóst: Szabó Kimmel Tamást.

Az azonos című zenés színdarab már hetedik éve van műsoron a József Attila Színházban, de játszották Nyíregyházán, és hamarosan a Győri közönség is láthatja. A zenés játékra eddig 150 ezer néző váltott jegyet.

A nagy sikerű Made in Hungária című musical nyomán júliusban kezdi el forgatni filmjét az S.O.S. szerelem és a 9 és fél randi gyártója: a Neményi Ádám nevével fémjelzett Next Station Produkciós Iroda. A produkció a film forgatása előtt nagyszabású casting keretében kereste a tehetséges, fiatal főszereplőket és a többi énekes-táncos, prózai szereplőket. Mintegy 1000 jelentkező közül választották ki végül az ifjú Fenyő Miklóst: Szabó Kimmel Tamást és a női főszereplőt: Kiss Tündét.

Szabó Kimmel Tamás tavaly végzett Ascher Tamás és Novák Eszter kísérleti zenés osztályában. A fiatal színészt szeptembertől a Nemzeti Színház színpadán láthatja majd a közönség. A nyíregyházi Kiss Tünde a Budapesti Operettszínház stúdiósa, jelenleg a Szentivánéji álom szegedi ősbemutatójára készül.

Tíz Fenyő Miklós sláger

A film táncos jeleneteit Méhes László, a József Attila Színház főrendezője rendezi, koreográfusa pedig a József és a színes szélesvásznú álomkabát musical koreográfusa: Tihanyi Ákos. A musicalben tíz Fenyő Miklós sláger hangzik majd el, Novai Gábor zenei rendező közreműködésével.

A filmet Miklauzic Márton és Márton Balázs fényképezi, rendezője pedig a Tibor vagyok, de hódítani akarok rendezője: Fonyó Gergely. A forgatókönyvet a Fenyő Miklós és Köbli Norbert - aki dramaturgként vesz részt a munkában - bevonásával Tasnádi István írja, de besegít a rendező is. 

A sztori Fenyő Miklós életének azt a szakaszát öleli át, amikor kamaszként a 60-as években szüleivel együtt visszatért Amerikából, ahol hatalmas rock and roll-rajongóvá vált. Ezt a rajongását adja tovább a Szent István parkban újra megtalál barátainak és a körüludvarolt lányoknak. A főjampi vezetésével zenekar alakul, amely, akár a Grease-ben összeakaszkodik a rivális, Sampon névre keresztelt bandával. Végül nem kérdéses, hogy a Ki mit tud?-on elindult Hungária nyeri a vetélkedőt, a Csavard fel a szőnyeget című dallal.

Neményi Ádám és Cirkó József producerek musical filmje előreláthatólag 2009 februárjában lesz látható a mozikban.



Címkék

hír



nka emblema 2012