sex hikaye

Mészáros Márta Szöulban

Női szemmel nézve

2007. április 3. - filmhu
Mészáros Márta Szöulban
Mészáros Márta a díszvendég a női filmek fesztiválján Szöulban: a világhírű magyar rendezőnő életművét emlékéremmel ismerik el, valamint műsorra tűzik emblematikus alkotásait Dél-Korea fővárosában, április 5-12. között - adta hírül a Magyar Filmunió. Az 1997-ben alapított filmfesztivál életműveket bemutató sorozatában többek között Agnes Varda és Vera Chytilova munkássága volt már látható.

Mészáros Márta filmrendezőnek szentelik idén a szöuli női film fesztivál Fókusz programját. Ebből az alkalomból emlékéremmel ismerik el a magyar rendezőnő munkásságát, melyet Mészáros Márta személyesen vesz át a fesztivál ünnepélyes megnyitóján április 5-én Szöulban. A dél-koreai fővárosban és kulturális központban tartandó filmszemle mottója „Női szemmel nézve”.

Mészáros Márta, a világhírű magyar rendezőnő 70 év alatt több mint 50 filmet rendezett. A szöuli közönség olyan emblematikus Mészáros-filmeket láthat újra, mint például az 1975-ben berlini Arany Medvével jutalmazott Örökbefogadás és a hosszú éveken át betiltott, majd Cannes-ban a zsűri különdíjával jutalmazott Napló gyermekeimnek (1982) című film.
Az 1997-ben alapított dél-koreai filmfesztivál életműveket bemutató sorozatában többek között Agnes Varda, Vera Chytilova és Marleen Gorris munkássága volt már látható.
Mészáros Márta életművét nemrég a berlini filmfesztivál Kamera Díjával ismerték el.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012