sex hikaye

Mexikóban is fődíjas az Iszka utazása

Bollók filmje ősszel érkezik a hazai mozikba

2007. augusztus 22. - filmhu
Mexikóban is fődíjas az Iszka utazása
A 38. Magyar Filmszemle fődíjas filmje nemzetközi szinten is tarol. A berlini szemlén is nagy sikerrel bemutatott Iszka utazását most Mexikóban is díjazták - adta hírül a RedLemon Media. A III. Monterrey Nemzetközi Filmfesztiválon Bollók Csaba filmjét ismét fődíjjal jutalmazták. 
 
 
 
 
A díjátadó gála közönségének hangos tetszésnyilvánítása szerint az Iszka utazása nemcsak a szakmai zsűri, de a közönség kedvence is volt a mexikói fesztiválon. A vetítések utáni találkozókon kiderült, hogy a film világával és üzenetével teljes mértékben tud azonosulni egy másik kontinens filmkedvelő tábora is. 

A díjjal együttjáró Kodak nyersanyag felhasználásáról már a fesztiválon elkezdtek tárgyalni egy monterrey-i produkciós céggel. A rendező így lehetőséget kapott egy Mexikóban, a jövő évben forgatandó produkció elkészítésére.
 
Bollók Csaba Mexikóból egyenesen Szarajevoba utazott, a film kelet-európai premierjére, melyet a Szarajevo Szívéért folyó verseny keretében mutatnak be. Az Iszka utazása rendezőjét a Szarajevói fesztivál szervezői felkérték egy Talent Campus előadásra is, így Bollók Csaba a régió sajátosságaiból kinduló filmkészítésről (In Search of Regional Identity) beszél majd a publikumnak.
 
A Szarajevói fesztiválszereplés után szeptemberben a filmet Észak-Amerikában vetítik, a rangos Torontoi Nemzetközi Filmfesztivál programjában.
 
Október végén pedig a HungaroTop megkezdi az Iszka utazása című nemzetközi sikerű magyar film hazai forgalmazását. 

Címkék

hír



nka emblema 2012