sex hikaye

Mi ezeket a filmeket várjuk a Szemlére Vol. 2.

A szubjektív lista folytatódik

2007. december 3. - filmhu
Újabb 10 olyan cím, amelyekről azt reméljük, gondoljuk, hogy ott lesznek a 39. Magyar Filmszemle nagyjátékfilmes versenyprogramjában. Ez biztosan nem lesz így, hiszen közel harmincan játszanak a legjobb tizenhat közé jutásért, mi most a tavalyi szemle óta moziba került/kerülő alkotásokat gyűjtöttük össze.

1.) Novák Erik: Zuhanórepülés (bemutatták: 2007. szeptember 13. ) ELSŐFILM!

Az őszi moziszezont Novák Erik első rendezői próbálkozása indította. A Nyócker! ötletgazdájaként és producereként megismert Novák Erik első nagyjátékfilmjében a magyar filmtől látszólag idegen területre vetődött: a budapesti éjszakai élet bemutatására vállalkozott. Noha kritikusunknak bejött a film, a nézők erről másképp gondolkodtak: hiába várt a produkció háromszázezer nézőt, első héten mindössze 4500-an váltottak jegyet a filmre.

Kritika a filmről
Interjú Novák Erikkel
Előzetes a filmből
Zuhanórepülés kontra Overnight
IMDb
Hivatalos honlap

2)Török Ferenc: Overnight (bemutatták: 2007. október 4.)

Szintén gyengén szerepelt a jegypénztáraknál az Overnight. Hiába vártunk sokat Török Ferenc harmadik nagyjátékfilmjétől, minden erénye ellenére a bemutatás hetében mindössze 2500 néző érdeklődését keltette fel a Budapest-Bombay-Berlin tengely. "A maffia és a tőzsde világa látszólag távol áll egymástól, de valójában olyan zárt mikrovilágok, amelyekről sztereotípiákon kívül mit sem tudunk. Mindkét film témáját és karaktereit egy-egy szubkultúrából meríti; ez kétesélyes vállalkozás: vagy kultfilm lesz, vagy megbukik." - olvasható elemzésünkben.

Forgatási riport
Interjú Török Ferenccel
Kritika a filmről
Előzetes a filmből
Zuhanórepülés kontra Overnight
IMDb
Hivatalos honlap



3.) Szomjas György: A Nap utcai fiúk (bemutatták: 2007. október 18.)

Szomjas György az október 23-át egy ötvenedik évfordulóról lecsúszott nagyjátékfilmmel köszöntötte. "A Nap utcai fiúk nem nagyobb és nem kisebb hősök, mint Molnár Ferenc grundvédői – ugyanúgy egy kis, számukra fontos területet védenek meg az ellenségtől. A hősiesség ilyen tiszta, primér formában való ábrázolása miatt viszont a néző szemében igazabbnak tűnhetnek bármelyik valódi vagy kitalált, és az elmúlt évben filmen ábrázolt 56-os hősnél." - állítja kritikusunk.

Kritika a filmről
Forgatási riport
IMDb
Hivatalos honlap - nem találtunk

4.) Koltai Róbert: Megy a gőzös (bemutatták: 2007. október 18.)

Koltai Róbert filmje mediahackkel indult, de hiába jelentette fel őket az álhírre lecsapó Magyar Távirati Iroda, még csak elmarasztalást sem kaptak. Lett viszont gyorsan egy másik botrány is: az Indul a bakterházra kísértetiesen hasonlító Megy a gőzös kivívta a Mihályfy Sándor-örökösök ellenszenvét is, akik pert fontolgatnak Koltai ellen. A botrányok ellenére is égnek állt kritikusunk haja a filmtől, a nézők azonban zabálták a filmet: a honlap jelenlegi adatai szerint 170 000 nézőnél tart a Barczikai Ősanya mumifikálódott maradványait feldolgozó népi komédia.

Kritika a filmről
Forgatási riport
Megvan a Megy a gőzös százezre
IMDb
Hivatalos honlap



5.) Faur Anna: Lányok  (bemutatták: 2007. november 8.) ELSŐFILM!

Faur Anna diplomafilmje a Hunnia gyártásában készült. A Lányok történetét a hírhedt taxisgyilkosság ihlette, a forgatókönyv azonban teljes egészében fikció. A társadalom peremén létező generációk találkozásáról a forgalmazó HungaroTop valamiért azt hitte, hogy közönségfilm-esélyes, ezért 12 kópiával indította, ám harmincezer reményét messzire sodorta a tény, hogy csupán 637-en voltak kíváncsiak a taxisgyilkos kiscsajokra az első héten.

Kritika a filmről
Riport a Lányok forgatásán
Két elsőfilmet támogat az MMK
IMDb
Hivatalos honlap

6.) Hajdu Szabolcs: Off Hollywood (Április, Adel versus Friday, Roham) (bemutatták: 2007. november 29.)

Az Off Hollywood nem a Fehér tenyér volumenében készült, hanem kisköltségvetésű, szerény kis darab: négy kópiával érkezett meg a magyar mozikba. Hajdu Szabolcs negyedik, tévéfilmből nagyjátékfilmmé avanzsált nagyjátékfilmje a megmérettetés előtt álló művészt ábrázolja, a kitárulkozás minden fájdalmával. Már-már zavarba ejtő őszinteséggel beszél a nagybetűs Szakma, és a kisbetűs magánélet konfliktusairól, mindent karikíroz, de még a hihetőség határán. Mindez 354 nézőt csalt a mozikba az első héten.

Kritika a filmről
Interjú Hajdu Szabolccsal
Filmhu Filmklub a Toldiban
Előzetes a filmből
IMDb
Hivatalos honlap

7.) Magyar Dániel - Magyar Ádám: Egon és Dönci (bemutatták: 2007. november 29. ) ELSŐFILM!

A kereken tíz éve készülő Egon és Dönciről először a Cannes-i debütálásuk során hallottuk. Azóta számos országba sikerült eladni a párbeszédek nélküli animációs filmet, amelyben Egon, a magányos felfedező az űr titkait kutatja, ügyetlen macskájával, Döncivel az oldalán. "A figurák formája, külseje, a történet erőszakmentessége és az alkotók „világjobbító szándéka” mind a gyermekek számára teszi élvezhetővé az Egon és Döncit." - olvashattuk az első híradásokban, ezt kritikusunk is megerősítheti. A gyerekeknek azonban úgy tűnik tetszik, hiszen az első héten 4750-en látták, ami ebben a szezonban már-már csillagászati magasságnak számít.

Kritika a filmről
Egon és Dönci Cannes-ban
Előzetes a filmből
IMDb
Hivatalos honlap

8.) Ternovszky Béla: Macskafogó 2 (várható bemutató: 2007. december 20.)

A nagysikerű első rész óta eltelt több mint húsz év a valóságban - és a Macskafogó világában egyaránt. Hőseink felett is eljárt az idő: Bob Poljakoff szeretetotthonba vonult, Lusta Dick, „testvérei” között telepedett le. Giovanni Gatto, Fritz Teufel, és szolgalelkű titkára, Safranek is magán viseli az idő nyomait. A négy bárénekesből nyomozóvá vált patkány egy újabb pálfordulattal az egértársadalom megbecsült tagjaként tengeti életét. Nick Grabowsky-n is megmutatkozik az idő vasfoga, házassága a japán asszisztensegérrel zátonyra futott, most pocakosan, borostásan, kopaszodva, és magányosan üzemelteti jól jövedelmező spenótfarmját. A Macskafogó 2 rekordszámú, negyvenhat kópiával indul a magyar nézők meghódítására.

Interjú Ternovszky Bélával
Kalandozás a Macskafogó világában
Előzetes a filmből
IMDb
Hivatalos honlap

9.) Tímár Péter: CASTING minden (várható bemutató: 2008. január 10.)

Tímár Péter tizenkettedik játékfilmjében visszatér a számára oly kedves zenei tematikához, kis szépséghiba, hogy a Castingot eredetileg a főszerepet alakító Kern András rendezte volna. A Moziklip és a Csinbaba alkotóját most a Megasztár ihlette meg, noha a film nem Oláh Ibolyáról és nem a TV2 tehetségkutató versenyéről szól. A szinopszis szerint "Egy országos kereskedelmi televízió tehetségkutató versenyt hirdet. A jelentkezők között ott van a film főhőse, Ormos Kati (Oláh Ibolya) is, a nevelőintézetben nevelkedett kivételes hanggal megáldott lány. A selejtezőn túljutva szüksége van egy énektanárra, aki felkészíti a döntőre. Így jut el Rezsőhöz, régen szebb napokat látott énekes-dalszerzőhöz (Kern András). Ám a mogorva mester hallani sem akar a lány patronálásáról."

Forgatási riport
CASTING mindenre változott a cím
IMDb
Hivatalos honlap



10.) Paczolay Béla: Kalandorok (várható bemutató: 2008. január 24.) ELSŐFILM!

A reklámos-tévéfilmes Paczolay Béla Bányató című tévéfilmjével debütált játékfilmesként a 38. Magyar Filmszemlén. A Kalandorok forgatása sokat csúszott, ám végül elkészült a háromgenerációs roadmovie. A sztori szerint a főszereplő trombitaművésznek darabokra hullik az élete. Éppen a negyedik válása semmizi ki, amikor édesapja is a segítségét kéri: az ő helyzetét is egy nő, konkrétan a felesége lehetetleníti el, ezért Pestre akar költözni fiához. A harmadik, legfiatalabb generációt az alvilági, kétes üzelmekből élő fiú képviseli. Ők hárman a címben jelzett Kalandorok, akik egy autóba zsúfolódva vágnak át Erdélyen.

Forgatási riport
Részlet a forgatókönyvből
Paczolay Béla filmográfia
IMDb
Hivatalos honlap - még nincs



Folytatása következik...



Címkék

jótudni


(4) 
Hozzászólások
4-2  /  4
2007. december 19. szerda, 15:19#4| Estevez
utánanéztem: Sorsvonalak sajnos nem lesz az aktuális szemlén, csak a következőn. De már nagyon várom a premiert! :D

2007. december 5. szerda, 14:09#3| Estevez
Ok! :)
 
Előzmény: torolt felhasznalo #2
 
2007. december 5. szerda, 13:23#2| torolt felhasznalo
folytatása következik, lesz harmadik rész is.
kösz, filmhu
 
Előzmény: Estevez #1
 

nka emblema 2012