sex hikaye

Milos Forman Márai regényt filmesít

2002. augusztus 7. - filmhu
Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek regényének Embers (Zsarátnok) című angol fordítása alapján készül filmet forgatni Milos Forman cseh rendező. Jean-Claude Carrier írja át a könyvet forgatókönyvvé, amely jövőre már a könyvesboltokba kerül.
Formant Robert Haggiag amerikai filmproducer kérte fel a regény megfilmesítésére, miután megvette a szerzői jogokat. Forman javaslatára a forgatókönyv megírását Jean-Claude Carrier vállalta. ők ketten a hetvenes évek eleje óta működnek együtt.

Miután a regény tavaly jelent meg angol nyelven Embers (Zsarátnok) címmel, a forgatókönyves változata - a producer tervei szerint - szeptemberben az Egyesült Államokban ismét a könyvesboltokba kerül. A Yahoo hírügynökség arról is beszámol, hogy a könyv először hatvan éve jelent meg Budapesten.

A rendező a Jack Nicholson főszereplésével és Michael Douglas producerkedésével készült Száll a kakukk fészkéért és az Amadeusért kapott eddig Oscar-díjat. Legutóbbi filmje a 99-es Az ember a Holdon volt Jim Carrey főszereplésével.

Címkék

hír



nka emblema 2012