sex hikaye

Monte Carlo: kalandos kalandos hazaút

15 perc szlovén hírnév

2003. szeptember 8. - filmhu
Kalandos forgatási héten van túl a Monte Carlo című film stábja. Fischer Gábor elsőfilmjének Velencében, illetve Monte Carlóban forgatott jeleneteivel vasárnap este befejeződött a forgatás, ám a hazaút több szemontból is problémásnak bizonyult. A Velencéből hazafelé tartó különítményt Szlovéniában tartóztatták fel, egy ljubljanai lövöldözés után nyomozó rendőrök, míg a monte carlói csapattól 1000 eurót loptak el.
Angelusz Iván producer elégedett az eddigi munkával, megítélése szerint kifejezetten jól sikerültek a külföldi jelenetek. A velencei forgatás egyik nagyjelenetében Mucsi Zoltán a csatornába veti magát. Az éjszaka felvett akciójelenethez a színész nem kért dublőrt, ám a többszöri felvétel miatt hajszárítási és átöltözési problémák adódtak. Végül a velencei helyszínen született negatívokkal a csomagtartóban indult haza Angelusz, Miklós Péter gyártási asszisztens és az ezüstszürke Audi A3-as sofőrje, aki pusztán szívességből vállalta a fuvart.

„Már eleve rossz érzésem volt, hogy a csomagtartóban visszük haza a negatívokat, hiszen a határon bármi megtörténhet, esetleg ki akarják nyitni a dobozt, szóval kicsit kellemetlen volt a helyzet. Aztán a magyar határtól néhány kilométerre megállítottak a rendőrök. Először csak gyorshajtásért akartak megbüntetni minket, de a dolog elég gyanús volt, mivel 4-5 rendőrautó érkezett szirénázva. Elég durván bántak velünk, a kocsihoz állítottak terpeszben, ahogy szokás. Végül kiderült, hogy nagyjából abban az időben, amikor Ljubljana magasságában jártunk, lövöldöztek a szlovén fővárosban és két ember meg is halt. A tettesek pedig éppen hárman voltak és egy ezüstszürke audi A3-assal menekültek el.” mesélte el Angelusz.

Hőseink szerencsére megőrizték az úton begyűjtött autópályajegyeket, amivel bizonyítani tudták, hogy a kritikus időpontban mégsem voltak Ljubljana közelében, és végül az elküldött fényképek is ártatlanságukat bizonyították. Így az ügyből, mely akár több napig is elhúzódhatott volna, csak egy tizenöt perces incidens lett.

„Aztán persze nem akartak csak úgy elengedni minket, úgyhogy megint elővették a gyorshajtási ügyet, és eljárást indítottak a sofőr ellen. Így ő valódi börtöncellában, a priccsen töltötte az éjszakát, mi a Petivel pedig a börtönudvaron a kocsiban vigyáztunk a negatívokra. Reggel aztán jött a büntetés és elengedtek minket, majd a határon majdnem újra kezdődött az egész hercehurca, de szerencsére a rendőrségi jegyzőkönyvvel igazolni tudtuk, hogy már átestünk a dolgon. Nekem igazából csak utólag esett le, hogy gyilkossággal gyanúsítottak, közben nem nagyon izgatott a dolog, mosolyogva válaszolgattam a kérdésekre. Egyedül a negatívok miatt aggódtam, de most már hazaértünk és minden rendben van”.

A hat autóból öt tovább folytatta útját Monte Carlo felé, ahol a film hiányzó jeleneteit vették fel, majd indultak volna haza, de az egyik szállodai szobát feltörték és elloptak a stábtól 1000 eurót. Persze az utolsónak hazainduló mikrobusz elromlott és így nem volt miből kifizetni a javítást. Végül azonban hétfőre mindenki épségben hazaérkezett és a problémák megoldódtak.

„Az anyag az utómunkára vár, elégedettek vagyunk a felvételekkel, remélhetőleg sikerül egy kedves, barátságos, várhatóan a közönségnek tetsző alkotást leraknunk az asztalra. A szemlére elkészülünk vele, és várhatóan áprilisban kerül a mozikba, de ez még változhat a többi bemutatótól is függően.”



nka emblema 2012