sex hikaye

Mosonyi újabb rendezői díja

Telenatura filmverseny Pamplonában

2005. november 4. - filmhu
Mosonyi újabb rendezői díja
2005. november 2-4-e között rendezték meg Pamplonaban a Telenatura Nemzetközi Természetfilm Fesztivált, ahol versenyzett a Gyapjaspillék- Hernyók a Pokolból című Mosonyi Szabolcs Rendezte film is. A munkát a nemzetközi zsűri a fődíj után következő második legrangosabb díjjal, a Legjobb Rendezőivel jutalmazta, ami újabb elismerés az október 29-én elnyert Aranyszem mellett.

A 26 perces mű tudományos igényessége mellett a nézők számára könnyen befogadhatóan mutatja be az utóbbi két évben Magyarországon rendkívüli mértékben elszaporodott gyapjaspillék életét és környezeti hatásait. Rendezője és operatőre Mosonyi Szabolcs, szakértője Dr. Csóka György volt.

Annak ellenére, hogy a film alig két hónapja készült el, ez a második elismerés, amiben részesült. 2005. október 29-én az Aranyszem Filmfesztiválon Természetfilm kategóriában a legjobb operatőri díjat kapta.

Nemzetközi viszonylatban nem ez az első díj, amit a Gyapjas lepkék alkotója kapott. 2003-ban a nyitrai Agrofilm Fesztiválon a Mesél a láperdő, míg 2004-ben Besztercebányán az Amikor a Tisza virágzik részesült a legjobb dokumentumfilmnek járó díjban.

Hernyójárás után
Mosonyi Szabolcs dokualkotásait a Duna Televízió és a Spektrum Televízió vetíti. Itt láthatták a nézők például a 20 részes A Kárpát-medence vadvilága című sorozatot, az Éltető temetőt, az Élő holtágak-at, az Ezerszínű Tátrát, a Gemenc, a magyar Amazóniát.

Ami a jövőt illeti, a film készítői a magyarországi természetfilmek nemzetközi megismertetése érdekében Tóth Zsolt Marcellel és Molnár Attila Dáviddal egy természetfilmes műhelyt hoztak létre, ami internetes portálként is fog működni (www.termeszetfilm.hu).

Az első komoly nemzetközi sikert az jelentette, hogy a csapatmunkának köszönhetően a BBC / David Attenborough idén elkészült, a rovarok életét bemutató filmsorozatához megvásárolta Mosonyi Szabolcs tiszavirágokról készült egyik felvételét.






nka emblema 2012