sex hikaye

Moszkvába indulnak a Rokonok

újabb magyar fesztiválszereplés

2006. június 15. - filmhu
Moszkvába indulnak a Rokonok
Szabó István Rokonok című alkotásának nemzetközi premierje a 28. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz - adta hírül a Magyar Filmunió. A június 23-án kezdődő A-kategóriás filmfesztiválon 17 játékfilm kel versenyre.

Szerda este hozták nyilvánosságra a szervezők a 28. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál (MIFF) programját. A moszkvai filmverseny, mely a FIAPF (Film Producerek Nemzetközi Szövetsége) által A-kategóriásnak minősített 12 nemzetközi filmfesztivál egyike, június 23-án veszi kezdetét. A Nyikita Mihalkov által elnökölt filmünnep versenyprogramjába kapott meghívást Szabó István Rokonok című munkája. Az idei mezőnyben 17 alkotás kelhet versenyre a fesztivál díjaiért, melyek sorsáról nemzetközi zsűri dönt Alexei Uchitel orosz filmrendező elnökletével.

Szabó István Apa című alkotásáért 1967-ben már elnyerte a moszkvai fődíjat, tavaly pedig életműdíjjal tisztelgett az Oscar-díjas magyar rendező munkássága előtt a fesztivál.
A Rokonok című film Móricz Zsigmond azonos című művének film átirata, a 37. Magyar Filmszemle nyitófilmjeként mutatták be először, majd nagy sikerrel játszották a hazai mozik. A Rokonok az Objektív Filmstúdióban készült.

A 28. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál díjátadó záróünnepsége július 2-án vasárnap este lesz a moszkvai Puskin Filmszínházban.
A tekintélyes moszkvai fesztivál Goda Kriszina Csak szex és más semmi című nagy sikerű romantikus komédiáját is műsorra tűzi az információs programban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012