sex hikaye

Mundruczó és Kenyeres a világpiacon

Cannes után

2005. május 30. - filmhu
Mundruczó és Kenyeres a világpiacon
A magyar alkotások sikeres Cannes-i szereplését jelentős forgalmazási eredmények is követték, adta hírül a Filmunió. Mundruczó Johannáját hét területre adták el moziforgalmazásra, Kenyeres rövidfilmje iránt élvonalbeli európai televíziók közül kerülnek ki hamarosan a vevők.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Kenyeresék Cannes-ban
Jelentős sikereket könyvelhetnek el az 58. Cannes-i Filmfesztivál magyar szereplői. A május 21-én véget ért legnagyobb nemzetközi filmes rendezvény válogatásában ill. a párhuzamos programokban összesen négy alkotás képviselte hazánk friss filmtermését. Kenyeres Bálint Before Dawn című rövidfilmje a versenyprogramban, Mundruczó Kornél Johannája az „Un certain regard” (Egy bizonyos tekintet) elnevezésű szekcióban, Kardos Sándor Résfilmje a Rendezők Kéthete, Tóth Barnabás Vonaton című etűdje pedig a Kritikusok Hete válogatásában szerepelt.

A Cannes-i seregszemlén bemutatott magyar alkotások jelentős fesztiválmeghívásokra számíthatnak a közeljövőben, és már komoly forgalmazási eredmények is születettek. Kenyeres Bálint Before Dawn című rövidfilmje élvonalbeli európai kulturális televíziók érdeklődését keltette fel. A film értékesítéséről többek közt az ARTE, a France3 és az MK2-vel folynak tárgyalások, de jelentkeztek érdeklődők Olaszországból is.

Johanna és csapata bemutatkozik
A fesztiválokat nézve friss hír, hogy Karlovy Vary A-kategóriás filmfesztiváljára is meghívást kapott Kenyeres filmje, majd több olasz fesztivál tűzi műsorra, köztük az Alpe Adria Triesztben, aztán Londonban, Sevillában és Szent Péterváron lesz műsoron.

Mundruczó Kornél Johanna című operájára a film külföldi értékesítésével megbízott The Coproduction Office a Cannes-i díszbemutatót követően hét területen talált vevőt, beleértve Észak-Amerikát és Nagy-Britanniát is. Az alkotók remélik, hogy mindez segítségükre lesz a film finanszírozásának lezárásában is. A fesztiválkörutat illetően a héten kezdődő kolozsvári fesztiválon láthatja a nagyközönség Jeanne d’Arc történetét, majd a szarajevói versenyben mérettetik meg, egyeztetések kezdődtek Pusan, Varsó, London, Sevilla, Trieszt és Chicago fesztiváljaival is. A magyar mozik közönsége októbertől láthatja a Johannát.

Muhi András és Kenyeres Bálint Cannes-ban
fotó: Fliegauf Benedek
A 25 európai ország filmpromóciós szervezeteit tömörítő European Film Promotion, az EFP Cannes-ban tartotta igazgató tanácsának újraválasztását. A hattagú igazgatói testületbe Hollandia, Németország, Norvégia, Spanyolország és Svájc promóciós szervezetinek vezetőivel együtt, a Magyar Filmunió képviseletében Vezér Évát választották meg újabb két évre.



Címkék

hír



nka emblema 2012