sex hikaye

Murdoch tervei

több film, növekvő médiabirodalom

2004. október 7. - filmhu
Murdoch tervei
Rupert Murdoch a News Corp’s Fox Entertainment Gorup elnöke két bejelentést is tett kedden. Egyrészt eddigi sikereikre alapozva fokozni kívánják „filmtermelésüket”, másrészt szeretnék megvásárolni a Fox Entertainment Group további 18%-át. amely terv a médiabirodalom irányításának Amerikába költözésével járhat.

Rupert Murdoch a News Corp’s elnöke bejelentette, hogy még több filmet fognak készíteni a 20th Centuri Fox filmstúdióban és a Fox Kutatási Egységében. A stúdió a legutóbbi pénzügyi évben 11 filmet forgalmazott, és jelezte, hogy 20-25 további mozit fognak kihozni az idén. A Fox Kutatási Egysége, amely eddig nyolc munkát fejezett be, 11-re kívánja emelni ezt a számot. Murdoch jelezte, hogy döntése jórészt a Holnapután és az Én, a Robot címen nálunk is vetített filmek jegybevétele alapján született. A Holnapután 540 millió, az Én, a robot pedig több mint 314 millió dollár jegybevételt termelt világszerte.

A News Corp valószínűleg megvásárolja a Fox Entertainment további 18%-át, amit szintén kedden jelentett be az elnök, Ruprt Murdoch. A médiamágnás hozzátette, hogy a Fox jelenlegi piaci ára alacsonynak mondható, körülbelül 5 milliárd dollár. Ennek ellenére Murdoch azt mondta a Goldman Sachs befektetői konferencián, hogy cége nem siet a vásárlással. Szakértők szerint az üzletet megvalósulását befolyásolhatja, hogy a News Corp elnöke képes lesz-e rávenni az ausztrál befektetőket, hogy a médiabirodalom székhelyét Ausztráliból Amerikába tegyék át.






nka emblema 2012