sex hikaye

Neurózis a kanapén

Március 6-án jön a Couch Surf

2014. február 10. - filmhu

Március 6-tól kerül a mozikban Dyga Zsombor beszédes című új filmje, a Couch surf. A helyszín: tíz kanapé, a szereplők: két tucat ember, a műfaj: neurotikus vígjáték.


A Köntörfalak rendezőjének legújabb alkotása igazából egy 8-10 perces történetekből álló szkeccsfilm, amelyben a szereplők akut neurózissal, örökös frusztrációkkal és saját démonjaikkal küzdenek.

 

 

 

 

04 Couch Surf Balsai Móni Anger Zsolt foto Sandor Katalain

Balsai Móni és Anger Zsolt a kanapén

A film stábja kiemelt figyelmet fordított a vizualitásra, a hangsúlyt azonban a forgatókönyvre és a szereplőkre helyezték. A kanapén kizárólag főszereplők szörföznek, méghozzá Hámori Gabriella, Anger Zsolt, Balsai Mónika, Kocsis Gergely, Gyabronka József, Kerekes Vica, Elek Ferenc, Kovács Lehel, Fullajtár Andrea, Nagy Zsolt, Pető Kata, Horváth Kristóf, Bartsch Kata, Törőcsik Franciska, Takátsy Péter, Döbrösi Laura, Tasnádi Bence és Fehér Balázs.

Gyabronka Józsefnek először az edző jut eszébe a filmről, mivel két év kellett neki, hogy megtanulja, mi a különbség az írott és a kiejtett kócs és a káucs között. Hámori Gabriellának volt egy vándorkanapéja, amit ajándékba kapott, de már több háztartást kiszolgált. „Költözéskor az egyik fiú, aki pakolt, megjegyezte, hogy mennyire menő, ő kanapékat gyártott régen, ez nagyon nosztalgikus darab szerinte, nem adom-e el neki. Odaadtam ajándékba, hogy folytatódjon a kör.” A kinek a kanapéján üldögélnél szívesen kérdésre Döbrösi Laura Bach-ot vágta rá. „Biztos volt (…) a dolgozószobájában egy giccses barokk kanapé, amin egész nap hallgathatnám, ahogy játszik, bár szerintem egy idő után zavarnám.”

A Couch Surf trailere

A film három etapban 2011-től egészen 2013 őszéig forgott. A teljesen magánpénzekből, 30 millió forintos költségvetésből készült filmet 16 napon át forgatták. Magánlakásokban, irodaházban, belvárosi utcán, műteremben, a Pokol kapujában címet viselő rész helyszíne pedig egy műteremben felépített végtelen tér volt. A rendező szerint a milliő folyamatosan változik. „Egyszer egy kertvárosi Balkán-idillben találod magad, hogy aztán 1971-be ugorj egy párizsi utcasarokra, vagy épp a pokol kapujába"

A digitális technikával készülő filmet a már régóta együtt dolgozó, szemledíjas alkotógárda készítette, Major István producer, Marosi Gábor operatőr, Czakó Judit vágó. A zenét most is a The Uptown Fellaz jegyzi.






nka emblema 2012