sex hikaye

Nevezz a MEDIAWAVE-re!

Tavaszi "fényírás"

2007. december 11. - filmhu
Nevezz a MEDIAWAVE-re!
A MEDIAWAVE Fesztivál – „FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA” olyan alkotók jelentkezését várja, akik divatoktól független, egyéni úton járnak akik számára a technika nem cél, hanem eszköz; akik öntörvényű filmnyelvet akarnak teremteni, éljenek bárhol a világban, kisebbségben vagy kevésbé reflektorfényben lévő tájakon. Olyan fesztivált szeretnénk, ahol nem az egzotikum, a trükk játssza a főszerepet, hanem az eredeti, a friss, az életteli szemlélet, ahol sokféle gondolkodású, szabad szellemű alkotók találkozhatnak egymással.

Geográfiai határhelyzetünk lehetőséget biztosít arra, hogy tudatosan közvetítsünk a ma is egymástól meglehetősen elzárt kelet- és nyugat-európai régió művészeti mozgásai között. Célunk nem az egységesítés, hanem sokkal inkább a helyi értékek, sajátosságok bemutatása. Kelet és nyugat határán, az egykori politikai és a legújabbkori kulturális és gazdasági vasfüggöny keleti végvárában megkíséreljük felmutatni a jelenkori filmes népvándorlás eredményeit, amelyet más vizuális előadások (színház, mozgásszínház, kiállítások), valamint népzenei, improvizatív és alternatív zenei koncertek egészítenek ki.

Film és video programok: A beérkezett film- és videónevezések bemutatóanyagainak megtekintése után előzsűri dönt a kategóriáktól független versenyprogramban való részvételről. A nemzetközi zsűri a program filmjeit megtekintve egy a nevezési kategóriáktól független fődíjat, kategória díjakat és minősítő díjakat ad ki (legjobb ifjúsági film (kategóriáktól független), legjobb operatőr, legjobb színészi teljesítmény, stb.). Speciális díjak: kritikusok díja, közönségdíj, stb. Az ifjúsági kategória filmjeit külön – fiatal szakemberekből álló – zsűri értékeli.

Előnyben részesítjük a hagyományos forgalmazási struktúrából kiszorult, mozikban és televízióban ritkán látható filmeket. Különösen szívesen látunk a fesztivál szellemiségéhez közel álló tematikájú alkotásokat:

• dokumentumfilmeket, ahol a verbalitás helyett a filmes és képi megvalósításra helyeződik a hangsúly,
• a zenei témájú filmek közül a jazz, a kortárs és archaikus népzenei, valamint az etnikai alapú kortárs és improvizatív zenével foglalkozó vagy azt kreatívan felhasználó filmeket,
• a táncra vagy mozgásra alapuló filmeket (kivéve azok dokumentációját),
• a különböző animációs technikákra alapuló filmeket, különösen azokat, amelyek az animáció határfelületeit érintik.
• a művészi tartalommal bíró erotikus filmeket,
• a kelet- és nyugat-európai vizuális és kulturális értékeket feldolgozó vagy párhuzamba állító filmeket.

MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál, 2008. április 25 – május 3.
 
Főhelyszín: Győr (Magyarország)
Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2008. JANUÁR 10.

Web: http://www.mwave.irq.hu
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012