sex hikaye

Nyár vége az Inforg Stúdióban

Stúdiókörkép

2003. szeptember 16. - filmhu + Junior
A Rengeteg szeptember 11-i bemutatójával az Inforg Stúdió második nagyjátékfilmje is megtekinthető a mozikban. Az őszi szezonban már a forgatásokra koncentrál a stúdió. Így hamarosan indul Fliegauf Benedek Dealer című filmjének forgatása, és várhatóan új munkával jelentkezik majd Politzer Péter, Oláh Lehel, Buvári Tamás és a Dési András–Móray Gábor páros is. A fikciós műfaj mellett fontos szerepet szánnak a dokumentumfilmeknek is.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
A legnagyobb publicitást a két nagyjátékfilm, a Libiomfi és a Rengeteg kapta.

Libiomfi - túl a 8.000-dik nézőn

Malacka, Bagoly és Nyuszi
Stefanovics Angéla, Hajduk Károly, Kálmánchelyi Zoltán
Végh Zsolt és Kálmánchelyi Zoltán tragikomikus-szocio-mese-musicaljét több ezer néző előtt mutatták be a Sziget Fesztiválon, és azóta a Palace Mom Park, a Művész és a Toldi mozi műsorán szerepel. A filmet a rendezők és az Inforg Stúdió forgalmazza. Muhi András az Inforg producere a filmhunak elmondta, hogy a Kálmánchelyi-Végh páros 120%-osan teljesít a forgalmazás területén. Éppen ezért nem okozott sértődést sem a Budapest Film, sem a Rengeteg révén az Inforggal jó kapcsolatot fenntartó MOKÉP részéről, hogy a Libiomfi nem az ő forgalmazásukban került moziba. A film jelenleg 8.000 nézőnél tart, de a producer számításai szerint a Sziget, a Filmszemle és a vidéki meghívások
Libi bácsi (Mucsi Zoltán)
nézőivel együtt kb. 12.000-en láthatták eddig. (Az alkotók korábbi kisfilmje, a Legkisebb film a legnagyobb magyarról 10.000 nézőt vonzott a Toldi moziba.) Muhi forgalmazási stratégiájukat hosszú távúnak gondolja el: az 1 éve a Tabán mozi műsorán tartott Van-e élet a halál előtt? című Fliegauf-film a 4.000-es nézőszámot is elérte már. A Libiomfi 1-2 éves vetítése után a producer 25-30.000 nézőre számít.



Rengeteg
- hazai és nemzetközi sikerek


Fliegauf Benedek
Fliegauf Benedek filmje, a Rengeteg a Magyar Filmszemle produceri, Gene Moskowitz- és Simó Sándor-díja mellett a 2004-es Oscar jelölést is begyűjtötte, és jelentős nemzetközi fesztiválsikereket ért el (Berlin, Lagow). A MOKÉP forgalmazásában szeptember 12-től Budapesten a Mammut, a Művész és a Tabán, Debrecenben az Uránia, Pécsett pedig az Apolló mozi vetíti. A fiatal rendező közvetlenül a magyarországi bemutató előtt a torontói fesztivál meghívásának tett eleget, ahol – akárcsak Berlinben – többször telt ház előtt vetítették a filmet.

Új nagyfilmek - Dealer, A fény ösvényei, Bíbortekercs

Flieaguf Benedek jelenleg Dealer című új nagyjátékfilmjének előkészületeivel foglalkozik. Muhi András elmondta, hogy a forgatás várhatóan szeptember 22-én veszi kezdetét, és a Major István vezette Filmteam lesz a co-producere a filmnek.

A film forgatásához "statisztákat" is várnak. Az óbudai Hajógyári szigeten szeptember 26-án az este 10-től reggel 7 óráig tartó Magic Mushroom Partyn időszakos forgatás lesz, összesen maximum 2 óra időtartamban. A Dealer party-jeleneteit fogják itt felvenni a valósághű ábrázolás érdekében. A buli a forgatás alatt is zavartalanul folyik majd, így a jelenlévőknek semmi más dolga nem lesz, mint hogy jól érezzék magukat. A részvétellel pedig egyben ahhoz is hozzájárulnak, hogy esetleg felismerhetők lesznek a filmben, cserébe azonban ingyenes belépést biztosítanak a szervezők a partyra.

Oláh Lehel: Sakk-makk
A stúdióvezető emellett arról is beszámolt, hogy Mispál Attila októberben készülő A fény ösvényei című játékfilmjében maga is co-producer  Miskolczi Péter és az Eurofilm Stúdió partnereként. Szaladják István Bíbortekercs című szamurájfilmjéhez pedig japán co-producerrel tárgyal, és bár nagy esély van a megegyezésre, a munkát csak jövőre tudják elkezdeni.



Kisjátékfilmek - új és régi arcok az Inforgban

Hartai László: A lombik és a hal
Idén sem hiányoztak a filmtermésből a kisjátékfilmek. Mundruczó Kornél és Petrányi Viktória először működtek együtt az Inforggal. A kis Apokrif című parabolikus abszurd már tavasszal elkészült, és Fliegauf Benedek Hypnosával egyetemben Stuttgartban Európa kisfilmdíjra terjesztették fel a válogatók. Fliegauf idén is jelentkezik kisjátékfilmmel, melyben kipróbálhatta azt a HD cam technikát, amit a Dealerben is alkalmazni fog. A sor című opust a Kis Varsó „Tulajdonság” című szoborcsoportja ihlette, és már júliusban elkészült.

Muhi Klára-Muhi András: Koltai napló
A Gránátok világkörüli útját követően (a filmet bemutatták Szarajevóban, továbbá New Yorkban, Sao Paulóban, Teheránban, Belo Horizontében, Brüsszelben és Gentben is versenyfilm) Politzer Péter War next door munkacímű kisfilmjéhez francia produkciós partner jelentkezett.

Buvári Tamás: Játszó gyerekek
Buvári Tamás a tavaly Velencében vizitáló Posztkatona rendezője pár hete Játszó gyerekek című könyvét forgatta le szintén HD cam-re, az utómunkálatok pedig a jövő héten kezdődnek. Emellett Buvári dokumentaristaként is bemutatkozik idén: Arcok-Csetfalva című Ukrajnában készülő filmje az árvízről és a gyötrelmes újrakezdésről fest képet.

Lakatos Róbert: Ördögtérgye
Lakatos Róbert augusztus közepén forgatta Ördögtérgye című kisfilmjét, amely - akárcsak Casino Transylvanie című szintén idén nyárra datálható dokumentumfilmje – Erdélyben játszódik.

Oláh Leheltől – aki a híresztelésekkel szemben mégsem ment rock sztárnak, hanem maradt az Inforg Stúdióban, – ugyancsak két filmet láthatunk az idén:
Oláh Lehel: Sakk-makk
Sakk-makk
című alig nyolc percesnek szánt alkotása egy nap alatt forgott le super 16mm-re, míg Gubera című budapesti lomtalanításról szóló dokumentumfilmje super 8-ra készül.




Dési-Móray: A pofon
A Pofon után Jocó címmel forgatja legújabb kisfilmjét a Dési András – Móray Gábor kettős a Rózsa János vezette Objektív Filmstúdióval karöltve, a Bódis Kriszta – Szanyi Gyöngyi duó pedig a Barátság-szerelem című kísérleti filmmel jelentkezik.

Bódis Kriszta
Új arc – ha nem is filmes berkekben, de a stúdióban – Meskó Zsolt, akinek nevével ez idáig producerként és rendezőként is találkozhattunk. Az Inforg koprodukciójában Fiúk a házból című kisfilmjével debütál.

Dokumentumfilmek

Az említett dokumentumfilmek mellett várhatóan másik öt hasonló zsánerű alkotás bővíti az idei mezőnyt: Hartai László A lombik és a hal, Dr. Dévai István portréja a
Hartai László: A lombik és a hal
napokban a szolnoki tudományos filmszemlén kerül vászonra. Dér András és Muhi Klára A szúnak a fába’ kell maradni címmel Magyar Dezső Büntetőexpedíciójának „vezetőjéről” Báró Gencsy Tiborról készítettek egyórás portréfilmet, Varga Ágota pedig egy személyben két dokumentumfilmet is jegyez ez évben: A költőnő és a bányász, és Akác utca címmel. Muhi Klára és Muhi András portréfilmjét Koltai Lajosról májusban mutatták be a szakmai közönségnek. A
Muhi Klára-Muhi András: Koltai napló
Koltai napló 2001-2003
az év végén indul a Kamera Hungária Fesztiválon.

A Millenáristól Bristolig

A mozgalmas nyárhoz hozzátartozott, hogy a Millenáris park nyilvános vetítéseken, a Duna TV esti csokrokban sugározta a tavaly készült Inforg-filmeket, emellett mostanra biztossá vált, hogy jövőre a magyar kultúra évét ünneplik Angliában, ennek keretében pedig Bristolban „Inforg-napon” vehetnek részt a látogatók.

Címkék

hír



nka emblema 2012