sex hikaye

Ökörbéka

2000. szeptember 22. - Csabai Ferenc
Magyarországon vagyunk, egy vidéki nagyvárosban. A történet napjainkban játszódik, prekapitalista társadalmi viszonyok között. Alaphelyzet: égbe szökött a békacomb világpiaci ára.
Albert egy félszeg, huszonéves, munka nélküli fiatalember, aki titkon
sztárriporter szeretne lenni. Legközelebbi rokonával, vak nagyapjával lakik együtt egy lakótelepi garzonban, és az öreg kevés kis nyugdíjából éppen hogy megélnek. Egy nap csomag érkezik a messzi Amerikából. Videókamerát kapott a vak nagyapa szenilis nővérétől a 80. születésnapjára. Albert kezébe veszi a kamerát, és bizsergető érzés hatja át. Végre! Most már elkészítheti élete első felvételét.
Albert még soha nem volt nővel. Titokban prostituáltak után leskelődik a türelmi zónában, ahová a lányokat száműzték. Jó kis rejtekhelye van egy emeletes ház tetején. Izgatottan bekapcsolja a videókamerát.
Felvétel indul! Hirtelen furcsa dolgokat lát: a zónát rendőrök lepik el, és a lányokat molesztálják. Albert úgy érzi, nagy dolgok fognak itt most történni.
Albert megmutatja vak nagyapjának élete első felvételét. Kurvák, rendőrök,zavargások. Kényes, de hálás téma. A vak nagyapa nyomozásra buzdítja egyetlen unokáját. Albert eleinte szabadkozik, végül vállalja a kihívást. Elvégre sztárriporter akar lenni, vagy mi.
Másnap az újságok megírják: véres alvilági leszámolás történt, a türelmi zónát lezárták. Se be, se ki. A rendőrkordon éberen vigyáz.
Albert nyomozna tovább, de a rendőrökön ő sem juthat át. Már-már feladja, mikor hazafelé menet csoda történik: életében először megszólítja egy lány. Olga az, a talpraesett prostituált. Albert nehéz eset, sehogy sem akar menni neki a szex. Olga végül megszánja a szűz férfiút, és behívja egy italra a kocsmába. Olgának nem esik nehezére a beszéd. Elmondja, hogy valami nagy disznóság történik a zónában, és amit az újságban írnak, az csupa hazugság, és ha törik, ha szakad, ő bizony a végére jár.
Albert az igazság kiderítése érdekében Olga mellé áll.
A rákövetkező napon T. rexhez már együtt mennek. T. rex kemény strici, aki Olgát a tulajdonaként kezeli. A stricinek nem tetszik Albert nyámnyilasága, mert ő a tökös gyerekeket szereti. Olga meggyőzi T. rexet, hogy Albertből egyszer híres riporter lesz, és ha a leleplezi a csalást, akkor visszakapják a zónát. T. rex nagy nehezen beadja a derekát, és éjfélre titkos randevúra várja Olgát és sztárriporter-jelölt barátját.
Éjfél van és telihold. T. rex egy rejtett útvonalon becsempészi a zónába
Albertet és Olgát. A zónában titokzatos, fehér ruhás alakok járkálnak, és a pocsolyákba óriásira nőtt tenyészbékákat hordanak. Albert egyfolytában felvételeket csinál.
Az albínó képviselő a téren választóihoz szól. Küllembeli sajátosságait leszámítva - fehér haj, piros szem - nincs benne semmi rémisztő. Tisztességes foglalkozására nézve agysebész, és a városban mindenki csak Doktor úrnak szólítja. Jó barátja a polgármester és a rendőrkapitány. A város széli csinos kisvendéglőben, ha ők így hárman összejönnek, kirakják a táblát, hogy zárt körű rendezvény, és be senkit nem engednek. Szóval, a választóihoz szól, és most éppen arról áradozik, hogy a békacomb milyen egészséges, és hogy aki rendszeresen békát eszik, tíz évvel tovább él.
Albert az éjszakai felvételeket is megmutatja a vak nagyapának, és elmondja, miről szónokolt az albínó képviselő. A nagyapában összeáll a kép: az albínó képviselő összefogott a polgármesterrel és a rendőrkapitánnyal, hogy a türelmi zóna helyén, ahol sok a pocsolya meg a szemét miatt a légy, létrehozzanak egy békafarmot, az évszázad bizniszét. Itt tenyésztik aztán exportra meg itthonra, ideális körülmények között, a világ legnagyobb békáját, az ökörbékát (ti.: ennek a fajtának van a legnagyobb combja). A véres alvilági leszámolásról szóló hírből pedig egy szó sem igaz. A vak nagyapa úgy érzi, eljött az idő, hogy Albert unokájából végre sztárriporter legyen, ezért Olgával együtt a tévébe küldi őket.
Olga és Albert tehát kiáll a nagyapa verziója mellett, és az egyik kereskedelmi csatorna bulvárhíradójában bemutatják a születésnapi videókamerával készített bizonyítékokat az albínó képviselő és
társai mesterkedéseiről. A zónát meg
visszakövetelik a lányoknak. De azonnal!
Albertet az adást követően ismeretlen tettesek megtámadják, a kamerát összetörik, a kazettáit elkobozzák, őt magát pedig
csúfra verik. Olgát halálosan megfenyegetik. Olga, Albert és a vak nagyapa vidékre menekül, hogy elrejtőznek a vak nagyapa
romos tanyáján. Megegyeznek, hogy Albert nem akar többé sztárriporter lenni, és Olga kitanul valami mesterséget. A nagyapa
meg nem kombinálgat többet. A két fiatal a vidéki élet unalmában egymásba szeret, és boldogságuk talán örökké tartana, ha
egy napon be nem állít T. rex, visszakövetelve saját tulajdonát, Olgát. Albert összeszedi minden bátorságát és T. rexre támad.
Vadul dulakodnak, és a végén T. rex a földön marad. Kimúlt. Olga és Albert elássa a kertben a hullát.
A rádióban híreket mondanak: óriásira nőtt, mutáns békák szabadultak el egy békafarmról, és mindet felfalnak, ami az útjukba
kerül. Az országban kitör a pánik. Albert, Olga és a vak nagyapa felkészül a támadásra. Előveszik nagyapa régi vadászpuskáját, barikádokat emelnek, és várják az ugráló ellenséget. A harc még nem ért véget!

Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012