sex hikaye

Októbervégi mustrák

Dokuk Jihlavában, a Dealer Genfben

2004. október 29. - filmhu
Októbervégi mustrák
A csehországi Jihlavában megrendezett nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon az Aranykalyiba, a Gubera és a Mozi zongorára című magyar filmek kelnek versenyre az október 26. és 31. között megrendezésre kerülő eseményen. Genfben a Dealerrel és Mészáros Péter kisfilmjével, a Ki a macska? című rövidfilmmel találkozhat a közönség a Cinéma Tout Ecran nevű október 29-én kezdődött filmmustrán, adta hírül a Filmunió.

A VIII. Jihlavai Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválon három magyar mozi kel versenyre a napokban a Cseh Köztársaságban. Zsigmond Dezső a 35. Magyar Filmszemle operatőri díjával kitüntetett Aranykalyiba című dokumentumfilmje, Oláh Gábor Guberája, mely a szemlén a legjobb kísérleti kisfilm díját nyerte el és Silló Sándor, a magyar történelem XX. századi tragédiájára emlékező, Mozi zongorára című alkotás kapott meghívást. A fesztivál hat napja alatt közel 150 dokumentarista alkotást mutatnak be.

Október 29-én veszi kezdetét a Cinéma Tout Ecran elnevezésű rendezvény a svájci Genfben. A televíziós és mozifilmek rangos nemzetközi seregszemléjén két magyar alkotással is találkozhat a közönség. Fliegauf Benedek Dealerjét és Mészáros Péter Ki a macska? című rövidfilmjét hívta meg a fesztivál.






nka emblema 2012