sex hikaye

Overnight Madridban és Milánóban

Picture Europe!

2008. április 12. - filmhu
Overnight Madridban és Milánóban
A European Film Promotion „Picture Europe!” címmel a madridi Princesa filmszínházban mutatja be az európai mozi legjobbjait, köztük Török Ferenc Overnight című rendezését - adta hírül a Magyar Filmunió.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Utolsó állomására, Madridba érkezett a European Film Promotion (EFP) „Picture Europe!” című vetítéssorozata. Az európai film népszerűsítésére létrehozott EFP az európai filmtermés kiemelkedő alkotásaiból 13 játékfilmet mutat be a spanyol metropoliszban a napokban.

A három nagyvárosban - Münchenben, Koppenhágában és Madridban - megrendezett vetítéssorozat mottója „Lássuk, mi megy a szomszédban!”. Elsődleges célja az európai filmek forgalmazásának elősegítése. A vetítéssorozat filmjeit mindhárom városban a rendezvényt vendégül látó filmszínházak programigazgatói választották ki.

Török Ferenc Overnight című filmjét a sikeres müncheni és a koppenhágai bemutatót követően a madridi közönség is láthatja. A spanyol főváros közkedvelt mozijában, a Princesa filmszínházban április 13-án este Török Ferenc részvételével vetítik az Overnight-ot, a bemutatót közönségtalálkozó követi. A „Picture Europe!” vetítéssorozat részeként Madridban is több szakmai programra kerül sor, melyek a filmek forgalmazását segítik elő.

Az Overnight a Katapult Film, a Filmpartners és a Schmidtz Katze koprodukciójában készült, Török Ferenc nemzedéki trilógiájának (Moszkva tér, Szezon) befejező darabja.
 
A madridi bemutatóval párhuzamosan az Overnight a 8. milánói filmfesztiválon versenyez, és a hónap végén megrendezendő Newport Beach-i seregszemlére is meghívást nyert.

A European Film Promotion szervezésében megvalósuló programokon - Shooting Stars Berlinben, Producers on the Move Cannes-ban - hazánk a Magyar Filmunió EFP tagsága révén vesz részt. A jelenleg 28 ország nemzeti filmpromóciós szervezet által működtetett EFP munkájában a Magyar Filmunió 2002 óta van jelen.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012