sex hikaye

Overnight Mannheimben

Világpremier

2007. szeptember 26. - filmhu
Overnight Mannheimben
Török Ferenc legújabb játékfilmje az 56. Mannheim-Heidelbergi Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál a külföldi közönség előtt - adta hírül a Filmunió.

Török Ferenc legújabb mozija, az Overnight tizenhét ország tizenhét ígéretes ifjú rendezőjének új filmje között mutatkozik be elsőízben a külföldi közönségének az október 10-én kezdődő mannheimi filmfesztiválon. Az idén 56. alkalommal megrendezendő filmmustra Németország egyik legrégebbi filmfesztiválja, itt mutatták be Wenders és Fassbinder - mára világhírűvé lett - első alkotásait. A versenyprogramba kizárólag nemzetközi premierek kapnak meghívást, a fesztiválhoz kapcsolódó vásárra több mint száz filmforgalmazó érkezik a földkerekség számos országából.

A fiatal magyar rendezőgeneráció jeles képviselője, Török Ferenc harmadik nagyjátékfilmje a tőzsde világában játszódik. A főbb szerepekben Bodó Viktor, Nagy Ervin, Pető Kata, Eszenyi Enikő és Máté Gábor látható. A 92 perces dráma a Katapult Film, a Filmpartners és a SchmidtzKatze Filmkollektiv koprodukciójában készült, a magyar filmszínházakban október 4-től lesz látható.

A nemzetközi premieren személyesen vesz részt a rendező Török Ferenc, a film producerei Angelusz Iván és Kovács Gábor, valamint a film operatőre Garas Dániel.

A mannheimi díjak sorsáról nemzetközi zsűri dönt, a díjátadóra október 21-én kerül sor.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012