sex hikaye

Parkban Talált videó

Netpercesek zárás

2009. november 2. - filmhu
Parkban Talált videó
Lezárult a Netpercesek, a Millenáris és a Daazo közös kisfilmes pályázata, amelynek 162 nevezett egyperceséből kiderül, hogy egy parkban szinte bármi megeshet. A verseny négy pécsi egyetemista Talált videó című, fekete humorral fűszerezett áldokumentumfilmjének győzelmével és teltházas Realistic Crew koncerttel végződött a Toldi Moziban.

Lezárult a Park! Netpercesek, a Daazo.com és a Millenáris Nonprofit Kft. közös kisfilmes pályázata. A játék kedvéért mindösszesen 137-en ragadtak kamerát vagy mobiltelefont, hogy megmutassák, nekik mi jut eszükbe a PARK szó hallatán. A 162 elkészült egyperces közt találunk számos animációt, filmetűdöt, humoros családi videót, szkeccsfilmeket, de akad klasszikus dramaturgiájú kisjátékfilm, véres horror-tanulmány, és film noirt idéző thriller is. A kisfilmek megtekinthetőek a Netpercesek honlapján és a Daazo.com-on.

Az 1000 eurót érő Talált videó készítői
Fotó: Valuska Gábor

A pályázat eredményhirdetése 2009.10.31-én, szombaton este 19 órától volt a Toldi moziban. A díjátadót a nyertes alkotások vetítése követte, a levezetésről pedig a Realistic Crew zenekar, VJ Zeta és Gabriel  gondoskodott. A Madarász István és Ujj Mészáros Károly filmrendezőkből, Madaras Péter fesztiváligazgatóból, Fehér Károly producerből, valamint Libor Anita filmes szakújságíróból álló szakmai zsűri az 1000 eurós fődíjat a GBMK nevű formáció Talált videó című egypercesének ítélte oda, amely egy tragikus végkimenetelű forgatás kulisszatitkaiba vezeti be a nézőt. A második helyezés és az Iphone tulajdonosa Kőszegi Tamás lett Anyatermészet című animációjával, amelyben egy kisfiú fantáziája elevenedik meg - ember és természet harca, műanyag katonák a gesztenyék ellen.

A harmadik díjat és a netbookot Lanczinger Mátyásnak ítélte a zsűri, aki idén diplomázott a MOME animációs szakán. A Fat Girl egy humoros rajzfilm arról, miért nem túlsúlyosak a szuperhősök. A közönségdíjat és a vele járó Ipodot az elsőfilmes Dani Orsolya és Jakab Dóra vittel el, Tükröződés című kisfilmjükkel, 69 szavazattal. A következő filmterv produceri támogatását magában foglaló Produceri különdíjat a Parkangyal, Hernádi Ambrus bőröndben játszódó stop-motion animációja nyerte el.

Pillanatkép a Realistic Crew teltházas koncertjéről
Fotó: Valuska Gábor

A két Különleges látásmód díj egyikét a Peti a parkban című valós hátterekkel dolgozó animációs filmnek ítélte a zsűri, továbbá ezzel az elismeréssel és egy dvd csomaggal díjazta az Őszanyó című etűdöt, amely pápai amatőrfilmesek munkája. A nevezett alkotások egyik leghumorosabb darabja, a fődíjas alkotók Reklám című egypercese magát a pályázatot hivatott promótálni, alkotói ennek a filmnek köszönhetően az 1000 euró mellett megkapták a Cinefest különdíját, valamint az ezzel járó 12 éves whiskey-t.

A Netpercesek díjazottjai:

1. helyezett: Talált videó (rendezte: GBMK)

2. helyezett: Anyatermészet (rendezte: Kőszegi Tamás)

3. helyezett: Fat Girl (rendezte: Laczinger Mátyás)

Közönségdíj: Tükröződés (rendezte: Dani Orsolya, Jakab Dóra)

Produceri különdíj: Parkangyal (rendezte: Hernádi Ambrus)

Különleges látásmód különdíja: Peti a parkban (rendezte: Honfi Emese)

Cinefest különdíj: Reklám (rendezte: GBMK)

Különleges látásmód különdíja: Őszanyó (rendezte: Nagy Gergő)     






nka emblema 2012