sex hikaye

Passport Control 6

szabadka-palics

2008. június 4. - filmhu
Passport Control 6

Az Etnofest és a Mediawave közös szervezésben 2008. június 19-21-e között, Szerbiában (Palics - Szabadka) kerül megrendezésre a 6. Passport Control Nemzetközi Fotó és Dokumentumfilm Workshop.

A „Passport Control” Nemzetközi Fotó és Film Műhely/Workshop 2006-ban indult a Mediawave Fesztivál keretében. 2007 őszén a workshop (Passport Control 3-4) meghívást kapott Novoszibirszkbe, majd Kelet-Törökország kurdok lakta részébe, amely nagyon termékenynek bizonyult és egyben minőségi ugrást is hozott a műhelymunka történetében. E workshopokban partnereink és meghívóink a „Meeting in Siberia” Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, illetve a "Festival on wheel" 13th Festival of European, Kars voltak. A Passport Control 6. szabadkai Etonofest-tel kooprodukcióban kerül megvalósításra, elsősorban szerb és magyar fiatal alkotók részvételével.

A workshop célja:
A program egyik fontos célkitűzése, hogy a szomszédos országok, illetve a keleti és nyugati régió fiatal alkotói jobban megismerjék egymás kultúráját, életkörülményeit és mindazt, ami az alkotás folyamatát befolyásolja. Mert sajnos az a realitás, hogy keveset tudunk egymásról, egymás történelembe ágyazott kulturális háttereiről, lelkiségéről. Az ismerkedés egyik legjobb terepe a közös munka lehet.

A műhely keretében gyakorlati és közösségi alkotómunka folyik, vegyes csoportokban. Konkrét cél, hogy filmetűdök és fotósorozatok készüljenek, amelyek bemutathatók a workhop végén az Etnofest közönségének, valamint elhelyezhetők a két partner weboldalain. A program előzményei – filmek és fotók – megtekinthetők a MEDIAWAVE weboldalán:
www.mediawave.hu (Passport Control menüpont) vagy klikkel ide!

A pár hete zárult Passport Control 5. filmjeit közvetlenül itt érheted el!

A Passport Control 5. Nemzetközi Fotó Workshop fotóiból egy válogatást itt nézhetsz meg!

A szervezők a beküldött nevezésekből 10 szerb és 10 magyar fiatal filmes, illetve fotóst (optimálisan 5 filmes és 5 fotós) választanak ki a workshopban való részvételre!!!

A részvétel költségei:
A workshopban való részvétel a beküldött és értékelt jelentkezések alapján ingyenes. A szervezők egyszerű szállást térítésmentesen, 3 napi ebédet 10 euro-ért tudnak biztosítani a magyarországi résztvevőknek.


Nevezés a film szekcióba:

Nevezni filmtervvel és a kért mellékletek hiánytalan elküldésével lehet. A filmek forgatásához szakmai segítséget, 2 db miniDV kamerát és nyersanyagot, valamint a vágáshoz editáló számítógépet biztosítunk. De a munka hatékonyságának növelése miatt örömmel vennénk, ha a résztvevők egy része rendelkezne saját kamerával és esetleg vágásra alkalmas laptoppal.

Jelentkezéshez a következőket kell e-mailban eljuttani ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ):
- filmterv (olyan részletességgel, hogy szervezők döntését megkönnyítse) max.1 oldal
- a szervezők által nem ismert filmeseknél 1 saját film elküldésével
- hiánytalanul kitöltött nevezési lap (személyes adatok, rövid szakmai életrajz)
- fotó az alkotókról (jpeg) az internetre való elhelyezés okán


Nevezés a fotó szekcióba:

Nevezni fotótervvel és a kért mellékletek hiánytalan elküldésével lehet. A nevezőknek rendelkezniük kell saját digitális fényképezőgéppel. A szervezők fotók készítéséhez szakmai hátteret, valamint a fotók kidolgozásához számítógépet biztosítanak. De a munka hatékonyságának növelése miatt örömmel vennénk, ha a jelentkezők egy része rendelkezne laptoppal.

Jelentkezéshez a következőket kell e-mailban eljuttani ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ):
- 10 saját készítésű fotográfia (készülhetett analógra, de a nevezéshez digitálisan kell csatolni)
- Motívációs levél: 10-15 mondatban, hogy mi érdekli az alkotót, és milyen önálló munkát kíván folytatni a workshop során
- Hiánytalanul kitöltött nevezési lap
- fotó az alkotóról (jpeg) az internetre való elhelyezés okán


Eredmény - worshopzáró
Napi fotó termés esténként vetítésre kerül. Az elkészült filmek és a szelektált fotósorozatok a záróvetítésen kerülnek bemutatásra és értékelésre a közönség és a felkért szakmai résztvevők által. A workshop alatt készített fotókat és filmeket felhelyezzük az Etnofest és a Mediawave honlapjára, valamint a legjobb fotók utólag felnagyításra kerülnek és vándorkiállítások keretében bemutatásra kerülnek más fesztiválokon.

Nevezési határidő: 2008. június 6.

A jelentkezési lapot  innen töltheted le.

Szakmai vezetők:
- Radovanovics Gorán (Szerbia) - filmrendező
- Antal Atilla (Szerbia) - filmrendező
- Szabó Péter (Magyarország) - tanár, fotográfus
- Molnár Edvárd (Szerbia) - fotográfus

További workshop vezetők:
- Vujinovics Deján (Szerbia) – ETNOFEST program igazgatója
- Hartyándi Jenő (Magyarország) - dokumentumfilmes, operatőr, a Mediawave Fesztivál igazgatója
- Simunovics Boján (Szerbia) – workshop koordinator



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012