sex hikaye

Pockok a Donnie Darko előtt 

2003. május 13. - filmhu
A Filmszemle Diákzsűri Fődíjas Pockok című kisfilmje a Donnie Darko előfilmjeként május 22-től kerül bemutatásra a Palace Mom Parkban, az Uránia illetve a Toldi moziban. A 12-14 éves fiúkról szóló kisfilm a rendező Fazakas Péter kívánsága szerint nem gyerekfilm kísérője lett.
Kaiser Mónika a Mokép sajtóreferense elmondta, hogy a két film párosításánál fontos szempont volt, hogy mindkét alkotás videóklip-jellegű és huszonéves célközönségre épít. Elmondása szerint a téma és a filmek ritmusa nem azonos, de ez nem is elsődleges szempont a kísérőfilm keresésnél.

Mindkét film képregényszerű, a 16 perces Pockok az elsőkisfilmes rendező Fazakas meghatározása szerint "tömörségében manga, mégis mélyen szántó akciófilm". A film története szerint a 12-15 és 15-17 éves fiúk három, egymás ellen harcoló ganget alakítanak, mindegyik a saját pocokjával készülve a sorsdöntő pocokfuttató versenyre. A Donnie Darko amerikai science-fiction. Egy nyolcvanas évekbeli kertvárosi tizenévesről szól, aki leállt a gyógyszerével, és üzeneteket kap az űrből, közben egy időgép szerkesztésén bajlódik. A első(független)filmes Richard Kelly írta és rendezte ezt a paranoid tinédzser sci-fi történetet, a zenét David Bowie szolgáltatta.

A Mokép továbbra is támogatni szeretné a super 16-osra forgatott és DVD-n vetített Pockokat. Második lépésként a Gödörben szabadtéri vetítésként önállóan is bemutatják. Emellett előfilmként más rövid és animációs filmeket is szeretnének moziba juttatni.

Címkék

hír



nka emblema 2012