sex hikaye

Polanski Budapesten

az Oscar előtt az urániában 

2003. március 11. - filmhu
A Roman Polanski retrospektív program záródarabját, az Oscarra jelölt Zongoristát a rendező jelenlétében mutatják be az Uránia Filmszínházban március 19-én, jótékonysági vetítés keretében - tájékoztatta a filmhut Petrovics Gabriella, a Best-Hollywood sajtófőnöke.
Polanski legújabb, Zongorista című filmjét hét Oscar-díjra jelölték. Miután a rendező nem mehet az Oscar díjkiosztóra, elfogadta a jótékonysági vetítésre szóló meghívást, hogy a ceremónia idejének közelsége ellenére Magyarországra utazzon. - A Francia illetve a Lengyel Nagykövetség különböző programokat szervez Polanskinak, de ő, introvertált személyiség lévén, nem akar nyilvánosság előtt szerepelni - tákékoztatta a filmhut Petrovics Gabriella.

A 19-ei program menete szerint a vetítés előtt felszólal a rendező, és az est fővédnöke, Mádl Ferenc köztársasági elnök, majd bemutatják a hét César-díjat és a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia fődíját is elnyert Zongoristát, végül egy állófogadás zárja a programot.

A jegyeladásból befolyó összeget a 2004 áprilisában megnyíló Holocaust Múzeumhoz tartozó Holocaust Oktatási Központ támogatására fordítják. Az est rendezői a Francia Nagykövetség, a Lengyel Nagykövetség, a Best Hollywood és a Holocaust Múzeum.

A Francia Intézetben rendezett, március 11-től 18-ig tartó Polanski retrospektív programban a rendező játék- és rövidfilmjeit tekinthetik meg az érdeklődők. A vetítések 19 órakor kezdődnek.




nka emblema 2012