sex hikaye

Polanski-per a Neten 

Kampány Oscar jelöltek ellen

2003. március 14. - filmhu
Megjelentek az Interneten Roman Polanski 1977-es tárgyalásának a részletei, és ez egyesek szerint a Zongorista Oscar-esélyeit is fenyegetheti. A lengyel rendező ellen egy 13 éves lánnyal folytatott törvénytelen szexuális kapcsolata miatt indított per dokumentumait a múlt év vége felé tette közzé egy Los Angeles-i bíró.
Mivel a per részletei a múlt héten a Netre is felkerültek, sokakban felmerült az Oscar esélyes Zongorista 69 éves rendezője ellen indított negatív kampány gyanúja. Polanski, miután a bíró felrúgta megállapodást, az 50- évnyi börtönbüntetéstől tartva elhagyta az Egyesült Államokat.

Stephen Gaydos, a Variety nevű filmes szaklap szerkesztője szerint, kampány indult a filmrendező ellen és felhívja a figyelmet a Nicole Kidmant és Jude Law-t együtt mutató fényképek napvilágra hozatalának időzítésére is. A legjobb színésznő kategóriában jelölt Kidmanről az a pletyka terjedt el, hogy viszonya van a nős angol színésszel.

“Az újságíróknak semmilyen más motivációjuk nincsen, az ilyen történetek napvilágra hozatalára, mint hogy újságírók. De az mégiscsak gyanús, hogy most vettek célba két Oscar-résztvevőt is.” – mondta Gaydos.
 
Polanski még Angliába sem mer belépni, attól tart ugyanis, hogy deportálják az USA-ba. Ezért a film főszereplője Adrien Brody vette át a BAFTA rendezői-díját a múlt hónapban, Londonban.

Címkék

hír



nka emblema 2012