sex hikaye

Prima Primissima

Dicsőség és pénz

2004. december 9. - filmhu
Prima Primissima
Második alkalommal ünnepélyes keretek közt december 8-án kiosztották az idei Prima Primissima díjakata Nemzeti Színházban. A színház-és filmművészeti kategóriában Garas Dezső színművész kapta a legkiválóbbakat megillető elismerést. Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színésznő és Szabó István Oscar-díjas filmrendező pedig a Prima díjat vehette át. A közoktatási kategóriában a Mindentudás egyeteme című tévésorozatot kapta meg a rangos hazai elismerést.

A legjobbak legjobbjainak járó elismerést különböző kategóriákban: a legkiemelkedőbb irodalmi, művészi, tudományos, közművelődési és sajtóteljesítményekkel lehet kiérdemelni. A tavaly első alkalommal kiosztott ki Príma Primissima díj, Demján Sándor, a Trigránit Rt. elnökének kezdeményezésére, 1,65 milliárd forint felajánlásával, és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával született meg. A rangos hazai elismerés abban a reményben lett megalapítva, hogy a többi hazai vállalkozót is mecenatúrára ösztökéli. A legjobbaknak pénzjutalom is jár, fejenként 50 ezer eurót, továbbá a Zsolnay-gyár által készített Kincsem-porcelánszobrot is átvehetik, az úgynevezett primák 10 ezer eurót kapnak.

A kategóriák győzteseit december 8-án egy tekintélyes üzletemberekből álló zsűri választotta meg titkos szavazással. Telefonon és interneten elküldött szavazatok alapján közönségdíjat is kiosztanak, ami szintén a világhírű versenylovat ábrázolja, de ajkai kristályból készül.

A jelöltek listája letölthető:
http://www.mtv.hu/cikk.php?id=4331






nka emblema 2012