sex hikaye

Rekord számú nevezés érkezett a CineFestre

550 mű

2011. június 9. - filmhu
Rekord számú nevezés érkezett a CineFestre

Több mint 550 művet neveztek idén a CineFestre, ilyen nagy számban még soha nem érkeztek filmek a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválra. A 8. CineFestet szeptember 17. és 25. között rendezik a borsodi megyeszékhelyen.

 

 

12 nagyjátékfilm magyarországi premierjével várják a közönséget, a benevezett sokszáz filmből pedig előzsűrik választják ki a legjobb kisjáték-, dokumentum- és animációs filmeket. Összesen mintegy 60 versenyfilm szerepel majd a programban.

Folytatódik a fesztivál filmtörténeti sorozata is: a CineClassics idén, többek között, Szőts István rendezővel és a 70 éve készült Emberek a havason című mesterművel, továbbá az itthon kevésbé ismert, bár káprázatos életutat bejárt magyar-angol producerrel, Gabriel Pascallal foglalkozik.

Először áll fel Magyarországon nemzetközi ökumenikus zsűri. Ebből az alkalomból a szervezők retrospektív sorozatot vetítenek olyan magyar filmekből, melyek a világ nagy fesztiváljain az elmúlt évtizedekben ökumenikus díjakat nyertek.

Lesz még román-magyar forgatókönyvírói workshop, jönnek sztárvendégek, jó koncerteken
lazíthatnak a vendégek, és a szokott bulihangulat is garantált - a sokak által ismert és szeretett, Jamesonos-CineFestes módon.






nka emblema 2012