sex hikaye

Ridley Scott Orlando Bloommal forgat

Kingdom of Heaven

2003. október 29. - filmhu
Ridley Scott új filmjének A Gyűrűk ura tündéjeként elhíresült Orlando Bloom lesz a főszereplője. A január közepén Marokkóban induló Kingdom of Heaven című nagyszabású produkció a keresztes hadjáratok idején játszódó szerelmi történetet dolgoz fel.
Ridley Scott
Bloom egy földművest alakít a filmben, akiből a királyságot védelmező lovag válik és szerelmes lesz Jeruzsálem hercegnőjébe. Scott korábban már meggyőződhetett a színész képességeiről: a 2001-ben készült A Sólyom végveszélyben című filmjében már dolgoztak együtt. "A Gyűrűk ura akkor még nem került a mozikba, és Orlando kiválóan megállta a helyét olyan színészek között, mint Josh Hartnett, Eric Bana és Ewan McGregor", nyilatkozta Scott.

A film alapjául William Monahan gazdag történelmi forgatókönyve szolgál. Az író 19 hónapos, precíz kutatómunkát igénylő módszerrel dolgozott a történeten. A 12. század keresztes hadjáratainak időszakában játszódó film a rendező szerint korábbi filmjénél, az Oscar-díjas Gladiátornál is nagyobb volumenű lesz.      

Folytatódik tehát Orlando Bloom figyelemre méltó pályafutása. A 26 éves színész éppen csak befejezte tanulmányait a londoni Guildhall School of Drama-ban, amikor Peter Jackson A Gyűrűk ura Legolas szerepére őt választotta. A Karib-tenger kalózai után a Trója rendezőjétől, Wolfgang Petersentől kapott ajánlatot, aki Paris figuráját látta meg benne. A jövő nyáron mozikba kerülő film főszereplői Brad Pitt és Eric Bana lesznek.   

A Kingdom of Heavent Ridley Scott Marokkóba szeretné forgatni, ahol a Gladiátor és A Sólyom végveszélyben egyes részei is készültek. A marokkói kormány és a filmes szakma nagyon sok segítséget nyújtott akkor is: a rendező szerint felismerték a nagy produkciók befogadásának jelentőségét, helyszíneik pedig tényleg gyönyörűek. 

Címkék

hír



nka emblema 2012