sex hikaye

Rotterdamban indul a Szezon

Egy nagy- és két kisfilm

2005. január 12. - filmhu
Rotterdamban indul a Szezon
A nemzetközi filmszakma által nagyrabecsült rotterdami filmfesztivált idén 34. alkalommal rendezik meg január 26. és február 6. között - adta hírül a Filmunió. A holland fesztivál meglepo és újszeru alkotásokat bemutató „Sturm und Drang” programjába 2005-ben Török Ferenc Szezonját hívták meg. A fiatal rendezogeneráció közismert alkotójának filmjével Locarnoban találkozott eloször a külföldi közönség, majd Cottbusban és Sevillaban is. A 2004-es közönségdíjas Szezont nemrég vette meg világforgalmazásra a berlini székhelyű MDC Int.
A fesztivál rövidfilm válogatásába a külföldi szemléken nemrég feltunt Tóth Barnabás nevével is találkozhatunk, Szerelem meg hal címu rövidfilmje nyert meghívást a rotterdami seregszemlére.

Mundruczó Kornél az idei rövidfilm válogatás másik magyar meghívottja Kis Apokrif No. 2 című vizsgafilmjével. A fesztivál keretében megrendezett idei CineMart koprodukciós fórumra is meghívást nyert Mundruczó Szent Johannájával, melynek befejezéséhez keresnek partnereket az alkotók. A több mint 500 benevezett filmprojekt közül idén 47 alkotást hívtak meg a szervezők Hollandiába.




nka emblema 2012