sex hikaye

San Francisco-i elismerés Forgács Péternek

Freedom of Expression

2008. július 29. - filmhu
San Francisco-i elismerés Forgács Péternek
Munkássága elismeréseként Forgács Pétert a San Francisco-i Zsidó Filmfesztivál „Freedom of Expression” díjjal tüntette ki, melyet a magyar médiaművész személyesen vett át július 28-án - adta hírül a Magyar Filmunió.

A szabad, igazságos és nyitott társadalom előfeltétele, a szárnyaló képzelet elismerésére alapított „Freedom of Expression” díjjal ismerték el Forgács Péter független filmest San Francisco-ban. A kitüntetést, mely az elmúlt években többek között Amos Gitai-t és Dani Levy-t illette, Forgács Péter személyesen vette át a San Francisco-i Zsidó Filmfesztiválon július 28-án.

A médiaművész Forgácsot az „emlékezet archivistájaként” méltatták San Francisco-ban. A díj indoklásában kiemelték, a „csaknem voyeur és véletlenszerű történet újrafogalmazást, mellyel a magyar filmművész kitalált cselekményeket a 30-as, 40-es években készült amatőr felvételekkel vegyít”.

Az 1980-ban alapított rangos amerikai mozgóképszemlén Forgács Péter három művét tűzték műsorra, A Maelstrom, A dunai Exodus és a Miss Universe 1929… című alkotásokat.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012