sex hikaye

Sós Mária a Hartley-Merrill zsűri elnöke

Tizenhat pályázat érkezett

2004. február 19. - filmhu
Tizenhat szabályos pályázat érkezett idén a Hartley-Merrill nemzetközi forgatókönyvírói verseny magyar fordulójára – közölte Zakariás Eszter, a pályázat magyarországi képviselője, a pályázat elbírálására létrejött zsűri tagja. Az öttagú zsűri elnöke Sós Mária filmrendező, aki a Filmjus alapítvány elnökeként a nagy tapasztalattal bíró hazai forgatókönyv-olvasók közé tartozik. A zsűri tagjai még: Lovas Balázs forgatókönyvíró, a filmhu vezető szerkesztője, Bernáth László filmkritikus, a MÚOSZ kulturális szakosztályának elnöke és Bokor Pál, a pályázatot lebonyolító Atlantic Film producere.
Mint Zakariás Eszter elmondta, ezen a pályázaton csak pályakezdők vehetnek részt, s ehhez képest a beérkezett forgatókönyvek színvonala magas volt, s legalább öt olyan pályázatot találtak a zsűritagok, melyek több-kevesebb alakítással, fejlesztéssel megvalósításra is alkalmassá tehetők. A zsűri ezeket várhatóan oklevéllel jutalmazza majd, s újdonságnak számít a magyar filméletben az is, hogy valamennyi pályázó, akinek pályázata megfelelt az alaki előírásoknak, rövid szakmai értékelést kap a zsűritől.

A beadott pályázatok jeligések voltak, a szerzők kiléte március elején derül ki, amikor a győztes pályázatok ismeretében a zsűritagok és közjegyző jelenlétében bontják ki a jeligét a pályázóval egyesítő borítékokat. A győztes pályázat angol változata Los Angelesbe kerül, ahol részt vesz a Hartley-Merrill döntőjén, melyen 14 ország legjobb forgatókönyvíró-tehetségeinek munkáit bírálják el. A nemzetközi verseny eredményhirdetése a Cannes-i filmfesztiválon lesz. Magyar szerző eddig háromszor volt a nemzetközi verseny helyezettje.

Címkék

hír



nka emblema 2012