sex hikaye

Stallone a művészhorrorban

POEtikus képek

2005. május 25. - filmhu
Stallone a művészhorrorban
Rocky és a Rambo szériák főszereplője valamint társalkotója, Sylvester Stallone az akciófilmek világából kilépve Edgar Allan Poe életrajzi filmjének elkészítésén dolgozik – olvasható az Ain’t It Cool weboldalon. Sly már régóta szorgalmasan írja a forgatókönyvet, és Robert Downey Jr.-t választotta a horrorirodalom megalapozójának megszemélyesítésére.

Stallone már korábban is elkalandozott más műfajok felé, az Oscarban vagy a Cop Landben, igaz, ezekben a mozikban is puskaporos volt körülötte a levegő. Először 1991-ben az Oscar című krimi-komédiával próbált kitörni a saját maga állította műfaji korlátok közül, majd az önironikus hangvételű Cop Land kissé bamba zsarujának alakításával igyekezett megszabadulni a ráragadt szerepkliséktől. Azonban a Bérgyilkos és a Függő játszma főhőse az említett kísérletek után, amelyekkel tágítani igyekezett színészrepertoárját, nem távolodott el végleg korábban megformált igazságosztó hőseitől (D-Tox). Emellett a krimi-komédia műfajban is tett egy újabb kirándulást a Késő Bosszúban nyújtott alakításával.

Robert Downey Jr. Halle Berryvel a Gothikában
Robert Downey Jr. számára komoly elismerés lenne eljátszani a sötét lelkű angol szerzőt, így Chaplin életrekeltése mellett egy másik jelentős művész megszemélyesítését beírhatná filmográfiájába. Downey szereprepertoárja akárcsak Stalloneé felöleli a komédia és az akciófilm műfaját, sőt, ezt tovább szélesítette az említett Chaplinnel és az 1995-ben forgatott III. Richard modiernizált remakejében nyújtott játékával.






nka emblema 2012