sex hikaye

Superman elrepült

Christopher Reeve 52 éves volt

2004. október 11. - filmhu
Superman elrepült
Szombaton szívszélhűdést követő kóma következtében elhunyt Christopher Reeve. A Supermanként mozitörténelembe vonult amerikai színészt 52 éves korában érte utol a halál. Az egykor jéghegyeket megmozgató Reeve utolsó 9 évét tolókocsiban töltötte lovasbaleset nyomán, halála is a betegségéből eredő elfertőződött sebek szövődménye.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
A lovas sportokért rajongó Reeve 1995-ben esett le lováról egy díjugrató versenyen, s törte el két nyaki csigolyáját, melynek következtében csaknem egész teste lebénult. Az öngyilkosság gondolatával is játszó színész végül elszánt küzdelembe kezdett önmaga és sorstársai megsegítéséért. A gerincvelő-kutatások egyik legfőbb támogatójává lett, őmaga pedig elérte, hogy ismét mozgathassa mutatóujját, s megszabaduljon lélegeztetőgépétől.

A szombati szívinfarktushoz vezető elfertőzödött seb a paralízises betegekre jellemző felfekvésekből keletkezett. Az ezt követő kóma során Reeve már nem nyerte vissza tudatát.

A 195 centis, atléta termetű színészt 200 jelentkező közül választották az 1978-as Superman címszerepére. Az addig tévésorozatokban és Broadway-produkciókban szereplő Reeve neve ettől fogva egybeforrt a szuperhősével, noha ő sosem szerette volna magát akciósztárként bekategorizálni.

A Superman-sorozaton túl számos tévés produkció mellett főszerepet játszott  többek közt A napok romjaiban, John Carpenter Elátkozottak faluja című horrorjában valamint a Minden gyanú felett című thrillerben. De Reeve aktív maradt a szakmájában balesete után is: több tolókocsis szerepben föltűnt, így például a Hátsó ablak újrájában, két ízben pedig megpróbálkozott a filmrendezéssel is.




nka emblema 2012