sex hikaye

Szegénység arcai filmfesztivál

Három napig a Vörösmarty moziban

2010. december 3. - filmhu
Szegénység arcai filmfesztivál

Három napon keresztül több mint száz filmet mutatnak be a Palantir Film Alapítvány szervezésében megvalósuló eseményen a budapesti Vörösmarty moziban. Az ingyenesen látogatható program célja a szegénységről szóló társadalmi párbeszéd elősegítése a filmeken keresztül.

 

A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Évének keretében támogatott fesztivál az elmúlt három év hazai filmjeiből nyújt válogatást mindenféle műfaji megkötés nélkül, az alkotásokban egy a közös: a téma mindig kapcsolódik „nehéz sorsúak”-hoz. A fesztivál védnökségét Dr. Bácskai János, Budapest, Ferencváros polgármestere vállalta.

A mobilklippektől a játékfilmekig minden stílust felölelő film-mustra témái nagyon változatosak a mélyszegénységben élő családok, az árvíz sújtotta települések élete mellett bepillanthatunk egy roma telep életébe, vagy éppen a heroinisták kétségbeesett szenvedélyével találkozhatunk. A filmeket Bollók Csaba filmrendező, Dávid Ferenc szociológus, Hajdú Eszter dokumentumfilm-rendező, Kőszegi Edit filmrendező és Stiller Ákos fotóriporter értékeli. A fesztivál különlegessége, hogy az érdeklődők zsűri workshopon vesznek részt esténként, ahol részletesen terítékre kerülnek a nap folyamán látott filmek.

A filmek leírása és a fesztivál programja a www.szegenysegarcai.docuart.hu weboldalon található.

 


nka emblema 2012