sex hikaye

Szélsőséges mozilátogatottság

Blockbuster rulez

2007. június 22. - filmhu
Szélsőséges mozilátogatottság
Az igazi kánikulai nyarat a hőmérők mellett minden évben megbízható pontossággal mutatják a csökkenő mozilátogatottsági adatok. Azonban az elmúlt években nem akadt arra példa, hogy a budapesti mozis toplistára két olyan film is felkapaszkodott volna, amelyre ezernél kevesebb néző váltott jegyet!

Az InterCom budapesti mozinézettségi adatok alapján összeállított tízes toplistájának utolsó két helyét az Orvlövész 790, és a Mr. Bean nyaral 789 nézővel foglalja el. Az megszokott dolog hogy nyáron a filmszínházakkal szemben a legtöbben vízparti helyet választanak a kikapcsolódáshoz, azonban az már feltűnő, hogy az említett két sereghajtó alkotás nézettsége nem is közelíti meg az ezer főt, ami még a nyári uborkaszezonban is nagyon ritka eset.

Az eddigi tapasztalatok alapján a listák végére szoruló filmek még a rekkenő hőségben is legalább 2000 nézőt képesek a vásznak elé ültetni. Elvétve ugyan, de az ellenkezőjére is akadt példa, 2005 május harmadik hetében a Randiguru mindössze 961 nézőt csábított mozizásra, a Tolmács pedig 1969-et. Tavaly szintén május harmadik hetében a Horrorra akadva 4. 1564, majd a július-augusztusi mozihéten a Velencei kalmár 1158 nézővel teljesített.

Mr. Bean még mindig teker

Szintén érdekes adat, hogy a mostani harmadik helyezettre, a Zodiákusra 4768 jegyet értékesítettek a fővárosi mozikban, vagyis még 5000 nézőt sem sikerült becsábítani a zömében légkondicionált termekben játszott filmre. Jobb időkben azonban dobogós helyezést a toplistán csak a 10 ezer fős nézettséget gyűjtő filmek képesek elérni.

A mostani listavezető hollywoodi blockbuster, a Harmadik Shrek. Lényegében erre a filmre voltak kíváncsiak a mozilátogatók, szám szerint 138 720-an, a maradék kilenc filmet  kevesebb, mint 30 ezer néző látta. A második helyezett a Karib-tenger kalózai-nak harmadik epizódja, amelyre 11065-en váltottak jegyet. Ugyanakkor a két sereghajtó mozi, a Mr. Bean és az Orvlövész is hollywoodi darabok, amelyek néhány hét kihagyás után kapaszkodtak vissza a top tízbe.



Címkék

hír



nka emblema 2012