sex hikaye

Szent György és A porcelánbaba

2005. június 16. - filmhu
Szent György és A porcelánbaba
Szabó István munkássága előtt életműdíjjal tiszteleg a holnap kezdődő 27. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál. A játékfilmek versenyébe Gárdos Péter A porcelánbaba című új filmje kapott meghívást, a június 17 - 26-ig tartó fesztivál fődíja az Arany Szent György - adta hírül a Filmunió.

Június 17-én a moszkvai Puskin Filmszínházban 27. alkalommal veszi kezdetét a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál. A Nyikita Mihalkov által elnökölt fesztivál életműdíjjal tiszteleg Szabó István munkássága előtt, melyet a rendező a megnyitón személyesen vesz át.

A FIAPF által (Film Producerek Nemzetközi Szövetsége) A-kategóriásnak minősített moszkvai filmfesztivál versenyébe Gárdos Péter új filmje kapott meghívást. A Lázár Ervin-novellák inspirálta különös hangulatú és képi világú film a 36. Magyar Filmszemlén a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díja mellett a legjobb rendezés díját és a legjobb mellékszereplő díját (Csányi Sándor) is elnyerte.

A porcelánbaba nemzetközi premierje Moszkvában lesz. A filmet a rendező, Gárdos Péter és a producer, Szekeres Dénes (Tivoli Film) jelenlétében mutatják be. A verseny fődíja az Arany Szent György, melynek sorsáról nemzetközi zsűri dönt. Az ítészek elnöke idén Valentin Chernykh orosz forgatókönyvíró – a tavalyi fődíjas Us című film szerzője. A zsűri tagja Kende János operatőr, valamint Nicolo Piovani olasz zeneszerző, Claire Denis francia rendező, Ulrich Seidl osztrák színész és Victoria Tolstoganova orosz színésznő.


A fesztiválról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012