sex hikaye

Szép napok márciusban

Rotterdamból Kaposvárra

2003. február 3. - filmhu
Tóth Orsi (Maja)Mundruczó Kornél Szép napok című filmjének újravágott változatát március 6-ától vetítik a Művészben, az Urániában és a kaposvári Kapos Plázában. A 34. Magyar Filmszemle ideje alatt az új változat díszbemutatója Rotterdamban volt.
A film csak három kópiával indul a vetítéseknek, a harmadik kópia pedig a Kapos Plázába kerül, mert Mundruczó kaposvári helyszíneken (uszoda, parkoló) forgatta a filmet.

Az alig egy éves SPI International a hazai forgalmazási piac legfiatalabb tagja. Ez az első magyar film, mely az ő közvetítésükkel kerül a mozikba, a második a 34. Magyar Filmszemlén a legjobb elsőfilmes rendezői díjat elnyert Fazekas Csaba filmje, a Boldog születésnapot! április 17-től.

A Szemlén már hírül adtuk, hogy Mundruczó Kornél az alkotás külföldi forgalmazójának, a dogmafilmeket világszerte ismerté tévő Philippe Bober tanácsára vágta újra a filmet.

A film első változata elnyerte a 33. Magyar Filmszemle Különdíját, a Külföldi Kritikusok Díját (Gene Moskowitz-díj), valamint Tóth Orsi kapta a Legjobb Karakterszínésznő díját. A Szép napok vitte haza a 2002-es Locarnói Fesztivál Ezüst Leopárd díját is, továbbá a filmet az Európai Filmakadémia 2002-ben Fassbinder-díjra nominálta. 

Címkék

hír , művész , uránia , kapos plaza



nka emblema 2012