sex hikaye

Szocsiban is nyert a Kontroll

A zsűri elnöke Jafar Panahi volt

2004. június 16. - filmhu
Szocsiban is nyert a Kontroll
A Cannes-i Filmfesztivál Ifjúsági Díja, a Prix de la Jeunesse után újabb elismerésben részesült Antal Nimród filmje. A Kinotavr elnevezésű filmszemlét, melynek különdíját a Kontroll hozhatta haza, az idén rendezték meg tizenötödik alkalommal a Fekete-tenger parti fürdőhelyen.

A fesztivál nemzetközi versenyében 23 ország 39 alkotása indult, köztük animációs filmek, dokumentumfilmek és játékfilmek. A zsűri elnöke a híres iráni rendező, Jafar Panahi volt. A zsűri további tagjai: Helma Sanders-Brahms (Németország), Gulya Mirzoeva (Tadzsikisztán), Phyllis Mollet (Svájc), Kim Dong Ho (Dél-Korea). A fesztivál elnöke Oleg Jankovszkij.

A fesztivált minden évben június elején rendezik meg az orosz üdülővárosban, külön szekcióban bemutatva az orosz alkotásokat, ahol idén Pavel Csuhraj, Roman Balajan és Szergej Szolovjov legújabb munkáit láthatta a közönség.

 
A Café Film és a Bonfire közös produkciójában készült Kontrollt a cannes-i világpremier óta többek között észak-amerikai, nagy-britanniai, olaszországi és német nyelvterületeken való forgalmazásra is megvásárolták, illetve további tárgyalások vannak folyamatban.



Címkék

hír



nka emblema 2012