sex hikaye

Szombaton nyit az Odeon-Lloyd 

Oscar-napok bevezető áron

2003. március 20. - filmhu
A Betty Blue idehaza eddig be nem mutatott, rendezői változatával nyílik újra a Hollán Ernő utcai mozi, Odeon-Lloyd néven. A multiplexek technikájával, de a budapesti art-mozi hálózat részeként indul újra a két éve Duna moziként bezárt műemlék jellegű épület, melynek felújítására közel 70 millió forintot szánt a tulajdonos Budapest Film.
A mozi üzemeltetője, az idén tízéves Odeon elsősorban saját forgalmazású filmjeit tűzi majd műsorra, olyan kortárs, illetve klasszikus alkotásokat, melyek a hazai mozikban méltánytalanul háttérbe szorultak. A Betty Blue mellett néhány hónap múlva a Cinema Paradiso kerül bemutatásra.

A sajátos hangulatú mozi egyben filmcentrumként is működik majd, folyamatosan szélesedő programkínálattal. Minden hónapban lesz egy hét, amikor a filmek és egyéb – a társművészetekből merítő programok - egy adott témát járnak körbe. A 22-i nyitást követően az első ilyen tematikus blokk a hétvégi Oscar gálához kapcsolódik: régi Oscar-díjas filmek kerülnek vetítésre kedvezményes áron, többek között a Shrek, Az élet szép, a Szerelmes Shakespeare, a Billy Elliot, a Tigris és sárkány, az Amerikai szépség, a Mindent anyámról, a Szörnyek keringője, a Senkiföldje, és a Mephisto.

A mozi szerdánként filmklubnak ad otthont, ahol videón beszerezhetetlen, mozikban pedig már nem, vagy csak nagyon ritkán játszott filmtörténeti klasszikusok kerülnek műsorra, mint például a  Psycho, a Biciklitolvajok, vagy A dicsőség ösvényei. Hétköznap délelőttönként a szeptembertől tantárgyként induló Mozgóképkultúra és Médiaismeret kötelező filmjei kerülnek műsorra.

A teljes árú jegy ára 750 Ft lesz, a nyugdíjasok 500 Ft-ért, a tanárok és a diákok, pedig 600 Ft-ért mozizhatnak majd. Kibővül az Odeon videotéka is, a kölcsönzés mellett DVD bolt nyílik, valamint egy kávézó ital- és ételkülönlegességekkel.

Az Odeon szervezi az idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő Utolsó Csepp Fesztivált, melynek új helyszíne lehet az Odeon-Lloyd is. A mozi emellett egész évben szeretne bemutatkozási lehetőséget biztosítani a Filmművészeti Egyetem és egyéb művészeti iskolák diákjai számára, a más mozikban már nem futó magyar nagyjátékfilmek műsoron tartásával, pedig a nehéz helyzetben lévő hazai filmeseket segítené.

Címkék

hír



nka emblema 2012