sex hikaye

Szombaton újra BIG rövidfilmes fesztivál

Középiskolás diákok, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók és a szabadúszó fiatal filmesek is nevezhettek

2014. március 19. - filmhu
Szombaton újra BIG rövidfilmes fesztivál

Idén fiatal alkotók 36 rövidfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők a BIG Filmfesztiválon, amelyet szombaton rendeznek meg a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 A szervezők tájékoztatása szerint az idei, immár nyolcadik fesztiválra kibővítették a nevezők körét 30 éves korig, így a középiskolás diákok, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók és a szabadúszó fiatal filmesek is nevezhettek országosan rövidfilmjeikkel.

Az ingyenes fesztiválon - amely a Bródy Imre Gimnázium (BIG) házi rendezvényéből nőtt ki - 13 órától, két blokkra osztva vetítik a filmeket, a 19 órakor tartandó díjátadó után pedig beszélgetés zárja az estét az alkotók és a zsűri részvételével.

A fesztivál legértékesebb díja a Sziget-díj, amelyet a Sziget Iroda ajánlott fel a legkiemelkedőbb film stábjának, és amely három Sziget-hetijegyet foglal magában, forgatási engedéllyel. A Sziget-díj és a közönségdíj mellett a Bicskey Lukács színész-rendező, Rigó Mária vágó, Barkóczi Janka filmkritikus, Pozsgai Zsolt író-rendező és Bors Adrián, a tavalyi BIG Filmfesztivál győztese alkotta zsűri kiosztja egyebek mellett a legjobb rendezésnek, a legjobb vágásnak és a legjobb operatőrnek járó díjakat is.
A fesztivál állandó kísérőrendezvényeként idén is megtekinthető a Bródy Imre Gimnázium fotó tagozatos diákjainak alkotásaiból rendezett kiállítás.

További információ a rendezvény Facebook-oldalán található.

(Forrás: MTI)



Címkék

rövidfilm , fesztivál , BIG , Uránia , hír



nka emblema 2012